Οι σπόροι κάνναβης και τα οφέλη τους για την υγεία

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερος λόγος για την κάνναβη και τις ευεργετικές της ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αγορά στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις να κατακλυστεί με μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα κάνναβης.

Ανάμεσα σε αυτά ιδιαίτερη θέση έχουν οι σπόροι κάνναβης.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Ας δούμε κάποια από τα οφέλη τους:

  1. Πλούσιοι σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά

Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση υγιών λιπαρών όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά αντίθετα θωρακίζει την υγεία του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα οδηγούν σε αυξημένη κυτταρική ανάπτυξη βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος, την ίδια στιγμή που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

  1. Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών

Οι σπόροι κάνναβης αποτελούν την ιδανική επιλογή για πρόσληψη πρωτεϊνών για όσους δεν καταναλώνουν κρέας. Περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Αυτό τους καθιστά πλήρη πηγή πρωτεϊνών όπως το κρέας , το ψάρι και το κοτόπουλο.

  1. Σημαντικοί για την υγεία των οστών

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν οι σπόροι κάνναβης συντελούν στην υγεία των οστών και των αρθρώσεων.

  1. Ενίσχυση ανοσοποιητικού

Συμβάλλουν άμεσα και έμμεσα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού είτε ως πηγή εξαιρετικά θρεπτικών συστατικών είτε βοηθώντας στην καταπολέμηση του άγχους που πλέον ξέρουμε ότι αποτελεί τον κυριότερο εχθρό της υγείας.

  1. Διασφάλιση υγείας της καρδιάς

Μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και συμβάλλουν στη γενικότερη καλή εικόνα του καρδιαγγειακού συστήματος περιορίζοντας τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσήματα της καρδιάς.

Που μπορεί να βρει κανείς σπόρους κάνναβης στην αγορά και ποια είναι η τιμή τους;

Πλέον είναι εύκολο να βρει κανείς σπόρους κάνναβης (δείτε εδώ) όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αρκεί να τους ζητήσει σε ένα κατάστημα με προϊόντα κάνναβης. Η τιμή τους διαφοροποιείται ανάλογα με την ποικιλία χωρίς να κινείται σε απρόσιτα ύψη.