Πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική εκδήλωση στην Πλατεία Ωρολογίου

perivalontiki ekdilosi roloi

Ο Δήμος Βέροιας, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, το 4ο Γ.Ε.Λ. Βέροιας και η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» διοργάνωσαν εκδήλωση-γιορτή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5η Ιουνίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 , 6-9 μ.μ., στην πλατεία Ωρολογίου.

Σε ταμπλό που παραχώρησε ο Δήμος Βέροιας εκτέθηκαν όλες οι φωτογραφίες που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό «Μια φωτογραφία για την Αειφορία», που διοργάνωσε η Περιβαλλοντική Ομάδα «Κράτησέ το...» του 4ου ΓΕΛ Βέροιας, με την έγκριση του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.. Φυτέψαμε θάμνους και αρωματικά φυτά σε παρτέρι της πλατείας, γεγονός που ευελπιστούμε να αποτελέσει την αρχή για το «πρασίνισμά» της και την απόδοσή της στη χρήση και την ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών της.

perivalontiki ekdilosi roloi2

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα βραβεία στις μαθήτριες που διακρίθηκαν: Τσιμοπούλου Λεμονιά - 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, Παναγιωτίδου Σταυρούλα - 2ο Γ. Αλεξάνδρειας και Γουσιοπούλου Αντωνία - ΓΕΛ Μελίκης από τους κ.κ. Παπαδόπουλο Βασίλειο - Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Θεοτοκίδη Πασχάλη -Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Βέροιας & Σκεντερίδου Νόπη - Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ημαθίας.

Επίσης δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής στα ίδια τα παιδιά ή σε μέλη των οικογενειών τους που παρευρέθηκαν από τις κ.κ. Γκόγκα Ελένη εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, Γιαννάκη Αγγελική-Υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής ομάδας του 4ου ΓΕΛ & Ορφανίδου Μαρίνα από τη Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» κ.ά.

"Οι διοργανωτές ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους/όλες που συμμετείχαν ενεργά, σ' αυτή τη γιορτή για το Περιβάλλον, ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ιδιαίτερα τις μαθήτριες που διακρίθηκαν και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Σημαντική υπήρξε η συμβολή των εκπαιδευτικών των σχολείων που προέτρεψαν τα παιδιά να φωτογραφίσουν με ευαισθησία για το Περιβάλλον και των μελών της φωτογραφικής ομάδας που συνετέλεσαν αποτελεσματικά στην επιλογή των φωτογραφιών με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την καλλιτεχνική τους οπτική. Με τη συνεργασία όλων, θεωρούμε ότι επιτεύχθηκαν οι στόχοι και οι προσδοκίες των εμπνευστών του διαγωνισμού που ελπίζουμε να έχει και συνέχεια και διάρκεια. Επίσης, ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δ. Βέροιας για την υποστήριξη, καθώς και τους χορηγούς των βραβείων και των φυτών" αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.