Ηλεκτρολόγος και πιστοποιητικά ΔΕΗ – τι πρέπει να γνωρίζετε;

pistopoiitika dei

Η τροφοδότηση των κτηρίων με ρεύμα, δεν είναι μία διαδικασία απλή. Είναι απαραίτητο να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις στο εκάστοτε κτήριο προκειμένου να τροφοδοτηθούν οι εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, οι ένοικοι για την παροχή αυτών των υπηρεσιών πληρώνουν κάποιο ποσό, το οποίο εναλλάσσεται ανάλογα με την ποσότητα ρεύματος που καίνε. Βάσει νόμου λοιπόν πάλι, είναι απαραίτητο να γίνονται κάποιοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί από ηλεκτρολόγο αν το κτήριο λειτουργεί σωστά.

Δηλαδή ελέγχεται:

1. Αν τα συστήματα της ΔΕΗ που έχουν εγκατασταθεί έχουν μία ολοκληρωμένη λειτουργία και ακολουθούν τους ισχύοντες κανονισμούς. Παράλληλα πρέπει να είναι διευθετημένο το αν είναι κατάλληλα για την προστασία των ενοίκων.

2. Αν η τροφοδότηση πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα volts, ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος υπερφόρτωσης που μπορεί να επιφέρει πυρκαγιά ή να αυξήσει τις πιθανότητες για μία επικείμενη ηλεκτροπληξία

3. Αν υπάρχει κάποια διαρροή, η οποία μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα

Η ασφάλεια των συστημάτων αυτών λοιπόν, αποδεικνύεται όχι μόνο σε προφορικό επίπεδο, αλλά πιστοποιείται και μέσα από επίσημα έγγραφα, τα λεγόμενα πιστοποιητικά της ΔΕΗ. Αυτά τα έγγραφα είναι χρήσιμα όχι μόνο για κάποιον ιδιοκτήτη, αλλά και για κάποιον που επιθυμεί να νοικιάσει το σπίτι του ή κάποιον επιχειρηματία που θέλει να βγάλει άδεια για την λειτουργία ενός εργοστασίου.

hlektrologikes-blabes

Το κατάλληλο πρόσωπο για να εκδώσει με αμεσότητα και έχοντας την κατάλληλη πιστοποίηση αυτά τα δικαιολογητικά, είναι ο ηλεκτρολόγος.

Μέσα από το ilectrologos.gr μπορείτε να βρείτε αυτόν τον επαγγελματία που ψάχνετε για την έκδοση του πιστοποιητικού αλλά και όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειάζεστε σχετικά με τα ηλεκτρολογικά θέματα. Η εξυπηρέτησή σας είναι άμεση 24 ώρες το 24ωρο.