Πανηγύρισε ο ιερός ναός αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στη Μονή Δοβράς

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου το απόγευμα τελέστηκε, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως ιεράς μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής.

Χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ενώ συγχοροστάτησαν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλος και Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Από νωρίς το απόγευμα μεγάλος αριθμός πιστών προσήρχετο στον ιερό ναό για να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του αγίου Λουκά που βρίσκονται στην ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου πανηγύρισε στην ιερά μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας ο υπό ανέγερση ιερός ναός του αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού.

Τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ έλαβαν ακόμη μέρος οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κίτρους κ. Γεώργιος και Βεροίας κ. Παντελεήμων. Στο τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία των εγκωμίων του αγίου Λουκά.