Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας συμμετείχαν στην Ειδική Εκπαίδευση «Παιχνίδι - Τραγούδι»

proskopoi alexa tragoudi

Ενήλικα στελέχη των Προσκόπων Αλεξάνδρειας συμμετείχαν με επιτυχία στην Ειδική Εκπαίδευση «Παιχνίδι - Τραγούδι» που πραγματοποιήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Σκοπός αυτής της Σχολής είναι να αναπτύξει τη φαντασία, την αισθητική καλλιέργεια και τη δημιουργικότητα του ατόμου μέσα από το παιχνίδι και το τραγούδι, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για τη διεξαγωγή του προσκοπικού προγράμματος στα τμήματα.

Οι συμμετέχοντες απέκτησαν τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσουν να βοηθήσουν παιδιά και εφήβους να εξελιχθούν σε μια δημιουργική ολοκληρωμένη προσωπικότητα, μέσω της καλλιτεχνικής, συλλογικής έκφρασης. Δηλαδή, θα μάθουν το πώς και το γιατί το παιχνίδι και το τραγούδι μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για ευαισθητοποίηση, πειραματισμό, συνεργασία, δημιουργία, διαμόρφωση κριτικής σκέψης, ανάληψη πρωτοβουλιών, απόκτηση ικανοτήτων, δεξιοτήτων, γνώσεων και τελικά ανάπτυξη συμπεριφορών. Η Εκπαίδευση περιλαμβάνει βιωματικές προσεγγίσεις αλλά και θεωρητικές συζητήσεις.

proskopoi alexa tragoudi1

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι το Παιχνίδι - Τραγούδι εξοπλίζει με γνώσεις τα ενήλικα στελέχη, ώστε να εμπλουτίζουν το Προσκοπικό πρόγραμμα των παιδιών, που ταυτόχρονα συνδυάζει τους παιδαγωγικούς στόχους για το κάθε τμήμα αλλά και για το κάθε παιδί ατομικά.
Συμπέρασμα: Πίσω από κάθε παιχνίδι - τραγούδι και κάθε άλλη δραστηριότητα κρύβεται και ένας παιδαγωγικός στόχος.