Ημερίδα για τις πρεσβυτέρες και τις μητέρες των άγαμων κληρικών - Τιμήθηκαν τρεις πρεσβυτέρες

Presvyteres2015-137

Το Σάββατο 13 Ιουνίου το πρωί πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των ΚΑ΄ Παυλείων, στον ιερό ναό των αγίων Πέτου και Παύλου για τις πρεσβυτέρες και τις μητέρες των άγαμων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Την παρουσίαση είχε ο πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Σαββίδης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων. Εισηγήσεις έγιναν από: α) κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, φιλόλογο καθηγήτρια, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η άσκηση της υπομονής στη ζωή της πρεσβυτέρας» και β) κ. Ειρήνη Αναγνώστου, ψυχολόγος, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Άγχος».

Νωρίτερα, ο σεβασμιώτατος τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο, ενώ στο τέλος της θείας Λειτουργίας τίμησε τρεις πρεσβυτέρες:

α) Την Πρεσβυτέρα Ειρήνη Μελετίδου ( σύζυγο του Μακαριστού π. Νικολάου Μελετίδη ) που για τέσσερις δεκαετίες διακόνησαν την Ενορία των Κυμίνων. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε απο τα χέρια του Σεβασμιωτάτου η εγγονή της Πρεσβυτέρας Ειρήνη Μελετίδου,

β) Την Πρεσβυτέρα Χρυσαυγή Μελετίδου ( σύζυγο του Μακαριστού π. Αντωνίου Μελετίδη. ) Η Πρεσβυτέρα Χρυσαυγή όπως τόνισε ο σεβασμιώτατος, κουβαλάει πολλούς σταυρούς, καθώς πολύ νωρίς έχασε τον σύζυγό της και μεγαλώνει μόνη της τα τέσσερα παιδιά τους, καθώς επίσης έχει την φροντίδα της Πρεσβυτέρας πεθεράς της Ειρήνης,

γ) την Πρεσβυτέρα Βασιλική Παναγιωτοπούλου ( σύζυγο του π. Αντωνίου Παναγιωτόπουλου ) ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας Καμπανίας και Προϊστάμενος της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χαλάστρας. Η Πρεσβυτέρα Βασιλική διακρίνεται για την ηρεμία της και την γλυκύτητα του χαρακτήρος της.