Απεργιακή κινητοποίηση στη Νάουσα στις 22 Ιουλίου

Απεργιακή κινητοποίηση, για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα Υγεία, θα πραγματοποιήσει στη Νάουσα το Εργατικό Κέντρο την Τρίτη 22 Ιουλίου, στις 8.30μμ, στην πλατεία Καρατάσου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:

Το ΙΚΑ (ΠΕΔΥ) έμεινε με 7 γιατρούς, λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών

Η υπόσχεση του απερχόμενου υπουργού υγείας να στελεχωθούν με 5 γιατρούς βασικές κλινικές στο Νοσοκομείο ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τους ανασφάλιστους είναι «ασπιρίνες» για μακροχρόνια ανέργους, που τσακίζονται από τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. πρόκειται για μοιρασιά της φτώχειας ανάμεσα στο λαό.

Η κοινωνική ασφάλιση δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, από τον Ιούλιο μειώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις έως 8%. Ετοιμάζονται νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση από 5 έως 12 χρόνια, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

Οι αρνητικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο θα ήταν πολύ χειρότερες, το ΙΚΑ θα είχε κλείσει, αν δε ξεσηκώνονταν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και ΕΒΕ. Οι όποιες υποσχέσεις – δεσμεύσεις πως θα παραμείνουν είναι προσωρινές.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας έχει αναδείξει πολλές φορές στις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τις αιτίες για τις αρνητικές εξελίξεις στην υγεία. Έχουν σχέση με την υποχρηματοδότηση όλων των μονάδων υγείας και τη μετατροπή τους σε ΑΕ. Έχουν σχέση με την καταλήστευση όλων των ασφαλιστικών ταμείων με νόμους εδώ και 20 χρόνια.

Για αυτό το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας το ζήτημα των ελλείψεων σε γιατρούς, διοικητικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε Νοσοκομείο και ΙΚΑ πάντα το συνδύαζε με την ανατροπή αυτής της πολιτικής, κυβέρνησης και ΕΕ. Ποτέ, όμως, δεν παραιτηθήκαμε από την πάλη να νοσηλεύονται ανασφάλιστοι, να μην πληρώνουν οι ασθενείς είσοδο στο Νοσοκομείο και νοσήλια. Παρεμποδίσαμε τα χειρότερα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – άνεργους – συνταξιούχους – αγρότες – ΕΒΕ να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο».