Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας

ergates aftodioikisi

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Σεπτέμβρη 2014 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου , στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: "Η Κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας νόμους και επιβάλλοντας μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα.

Η πραγματικότητα , που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας και ο ελληνικός λαός, είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία , η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι απολύσεις, οι φοροεπιδρομές. Το χειρότερο όλων είναι οι διαρκείς παρεμβάσεις στα Δημοκρατικά και Κοινωνικά μας Δικαιώματα, μέσα από τις αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις απεργών, την κατάργηση και τις συνεχείς «παρακάμψεις» Δημοκρατικών Θεσμών και Διαδικασιών.

Η Κυβέρνηση εκτός από την Οικονομία κακοποιεί κατ' επανάληψη και τους δημοκρατικούς θεσμούς, κουρελιάζει το Σύνταγμα με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών και αντεργατικών σκοπιμοτήτων.

Ισοπεδώνει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Την ώρα που η κυβέρνηση επαίρεται για τη δήθεν οικονομική ανάκαμψη, τρεις στους 10 Έλληνες παραμένουν άνεργοι, από τους οποίους μόνο ένας στους 10 επιδοτείται, περίπου 850.000 άτομα εργάζονται και πληρώνονται μέχρι και με ένα χρόνο καθυστέρηση και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, "μπλοκάκια", κ.λπ) έχουν ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να βιώνει δραματικές καταστάσεις αφού δε μπορεί να καλύψει οικονομικά ούτε τις βασικές του ανάγκες.

Το επιχείρημα των δανειστών για την αναγκαστική μείωση μισθών που έγινε στη χώρα μας με στόχο τη μείωση τιμών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας , ακυρώθηκε στην πράξη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι την περίοδο 2009 – 2013 το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 20 μονάδες με τις τιμές όμως να αυξάνονται κατά 10%, με την αγοραστική δύναμη να συρρικνώνεται και με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας να περιορίζεται μόλις κατά 4 θέσεις.

Το εισόδημα από αποδοχές εργασίας μειώθηκε κατά 41 δις ευρώ με την εκτίμηση ότι ως το τέλος του 2014 θα έχει μειωθεί κατά ακόμα 2 δις ευρώ.

Η μαύρη εργασία παρά τα υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο έδαφος με τους αποδυναμωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς να μη μπορούν να προστατεύσουν τον εργαζόμενο από φαινόμενα ανήθικης επιχειρηματικότητας.

Στο «όνομα» της μείωσης του χρέους προωθείται το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος όπως αποφασίστηκε προσφάτως για τη ΔΕΗ, ώστε να εξευμενισθούν οι «αγορές» και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες του κράτους.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Για αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας.

Δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό «παρόν» γιατί:

Θέλουμε εργασία και όχι ανεργία

Απαιτούμε Δημοκρατικά Δικαιώματα

Αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Δικαιοσύνη

Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014

Άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00".