Πρωτοχρονιάτη επίσκεψη του Μητροπολίτη στο Νοσοκομείο

Όπως κάθε χρόνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς στις 23.30 το βράδυ ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην ακολουθία του εσπερινού στον κατάμεστο ιερό ναό αγίου Αντωνίου πολιούχου. Στο τέλος της ιερής ακολουθίας διάβασε σχετική ευχή και στη συνέχεια κήρυξε το θείο λόγο, ευλόγησε την βασιλόπιτα την οποία και διένειμε στους ιερείς και τον πιστό λαό.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία και στη συνέχεια Δοξολογία στον ιερό ναό αγίου Αντωνίου Βεροίας. Μετά τη θεία λειτουργία ο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Αντιπεριφεριάρχη Ημαθίας και αμέσως μετά μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας για να ευχηθεί στους ασθενείς, τους ιατρούς και τους εργαζόμενους και να μοιράσει δώρα.

Τον Μητροπολίτη συνόδευσε μία ομάδα νέων από τις κατηχητικές συνάξεις Αλεξάνδρειας που έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και μοίρασαν επίσης δώρα.

mitropolitis protochronia pita

Η βασιλόπιτα

Στο εορταστικό κλίμα της Πρωτοχρονιάς ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων έκοψε τη Βασιλόπιτα για τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. Στην τελετή παρέστησαν και οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης. O Μητροπολίτης στο λόγο του έκανε μία αναδρομή στα εκκλησιαστικά γεγονότα του χρόνου που φεύγει και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.

Mitropolitis protochronia2017 kalanta

Κάλαντα

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου σύλλογοι, μπάντες, σωματεία καθώς και πολλά παιδιά έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα. Επίσης δέχθηκε τους ιερείς της Μητροπόλεως με τις οικογένειές τους και μοίρασα στα παιδιά των ιερέων δώρα.