Εκδήλωση με θέμα την διαφορετικότητα πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία (220 άτομα), την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017, στο ευρύχωρο αναγνωστήριο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, εκδήλωση με θέμα την Διαφορετικότητα – Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι- με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Θάνου Κόσυβα «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες», o οποίος και πρόσφερε αντίτυπα του βιβλίου του στην βιβλιοθήκη και στα σχολεία που συμμετείχαν.

Την δράση διοργάνωσαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας, με το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, τα παιδιά του οποίου παραβρέθηκαν στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, παρακολούθησαν τις δράσεις , έκαναν κατασκευές, συνοδευόμενα από τους γονείς και τους συνοδούς τους: Βούλα Μπορδάνου, κοινωνιολόγο, η οποία και παρουσίασε το θέμα τεκμηριωμένα, βασιζόμενη και στην εργασιακή της εμπειρία - Ελένη Σταμένου, Μάρθα Κούντη, Γεωργία Ανθοπούλου, Αμαλία Τσιακίρη, Σάση Γιάντσιου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, μαθητές των πρώτων τάξεων των 1ου , 3ου , 4ου και 7ου δημοτικών σχολείων Νάουσας με τους δασκάλους τους: Φανή Μιχαηλίδου, Ελένη Κολτσάκη, Ματούλα Ρίσκου, Λίνα Βαταντζή, Ιωσήφ Χατζηιωάννου, Αναστασία Γαλίτη, Έλενα Βενετάτου, Ειρήνη Μολφέτα, Τζένη Κόγια, Αναστάσιο Μωυσίδη, Ευαγγελία Μίχου, Αθηνά Τσουκαλά, Αλεξία Βαλή. Δ/ντές αντίστοιχα: Σάκης Δόδης, Λάζαρος Μπιλιούρης, Κώστας Κουκουσιάνος, Μαρία Πιτάκη.

Οι μαθητές του 7ου Δημοτικού σχολείου, αφού διάβασαν το βιβλίο στις τάξεις τους, κατασκεύασαν μάσκες - καμηλοπαρδάλεις και πήραν συνέντευξη από τον συγγραφέα.

Με την λήξη της εκδήλωσης, όλα τα παιδιά έδωσαν τα χέρια και χόρεψαν. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Μάντσιος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.