Μεγάλες κινητοποιήσεις προετοιμάζουν τα σωματεία συνταξιούχων - Σύσκεψη στην Βέροια (βίντεο)

Απολογισμό δράσεων και προετοιμασία νέων κινητοποιήσεων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σωματεία συνταξιούχων Ημαθίας και Πέλλας στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας. Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική. Τα μέτρα που έφερε τσακίζουν την ζωή μας. Δικαιώματα μιας ζωής τσακίζονται. Τα χρήματα μας θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Ο μόνος δρόμος διεκδίκησης είναι ο δρόμος του αγώνα».

Sintax

Τα σωματεία συνταξιούχων τον Ιούνιο θα διοργανώσουν τρεις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Στις 13 Ιούνη τα σωματεία Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη. Στις 15 Ιούνη τα σωματεία της Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην Αθήνα. Στις 21 Ιούνη θα γίνει κινητοποίηση στην Κρήτη, από τα σωματεία της περιοχής.

«Τα σωματεία δεν είναι μόνο για χορούς. Μπορούμε να συμβαδίσουμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί» είπε ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βέροιας Δημήτρης Θέμελης. «Πρέπει να κατακλείσουμε την Θεσσαλονίκη και να βροντοφωνάξουμε τα συνθήματά μας. Δεν πρέπει να μείνουμε θεατές» πρόσθεσε ο Γιώργος Κουτουνίδης, αντιπρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βέροιας.