Εισαγωγικό θεματικό σεμινάριο Feldenkrais στη Νάουσα

Εισαγωγικό Θεματικό Σεμινάριο Feldenkrais θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου στην Εστία Μουσών Νάουσας. Η μέθοδος Feldenkrais είναι μία μέθοδος επανεκπαίδευσης με στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης λειτουργίας. Η δουλειά της μεθόδου στην φωνή είναι σχεδιασμένη ώστε να την ενισχύσει προγραμματίζοντας εκ νέου τα νευρομυϊκά μοτίβα που είναι οι θεμέλιοι λίθοι της φωνητικής λειτουργίας.

Αυτή η διαδικασία οδηγεί με φυσικό τρόπο στην ανάδειξη της φωνής με νέες ποιότητες και δυνατότητες πιο κοντά στο να πραγματοποιήσει το πλήρες φωνητικό δυναμικό της.

Στόχος είναι να κατανοήσει ο καθένας πως λειτουργεί η φωνή του και πως θα μπορούσε να την κάνει να λειτουργεί καλύτερα βασισμένος στην εσωτερική του αίσθηση, τις δικές του παρατηρήσεις και σκέψεις.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όποιον θέλει να εξερευνήσει και να εμπιστευτεί την φωνή του:
· Σε όσους αισθάνονται περιορισμό στο δυναμικό τους για έκφραση και νιώθουν ότι η φωνή τους δεν τους αντιπροσωπεύει επακριβώς
· Σε όσους χρησιμοποιούν την φωνή τους ως εργαλείο για τη δουλειά τους – δασκάλους, θεραπευτές, πωλητές κλπ.
· Σε επαγγελματίες τραγουδιστές, ηθοποιούς, δασκάλους φωνητικής που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να εμπλουτίσουν την τεχνική τους
· Σε όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με περιορισμούς στην ομιλία μετά από κάποιο θέμα υγείας και θέλουν να μάθουν ξανά πώς να χρησιμοποιούν την φωνή τους

Tα θεματικά σεμινάρια έχουν στόχο να δώσουν στον μαθητή μια συμπυκνωμένη πληροφορία με τρόπο βιωματικό που αφορά ένα συγκεκριμένο θέμα σχετικά με το σώμα και την κίνηση. Μετά από ένα θεματικό σεμινάριο ένας μαθητής μπορεί να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη που αφορούν την περιοχή του ενδιαφέροντος μα και πάντα τη συνολικότερη λειτουργικότητα του σώματος και του νου. Οι ασκήσεις που δίνονται μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα και συνάμα είναι εύκολο να υιοθετηθούν από κάποιον για καθημερινή εξάσκηση συντείνοντας στην ωφέλεια από τη συμμετοχή του στα μαθήματα αυτά.

Ημερομηνία: Σάββατο 27 Ιουνίου 2017
Ώρα: 11:00 - 13:00
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Πληροφορίες - Εγγραφές:
τ: 2332024234 - 6948409474
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
fb: Θεματικό Σεμινάριο Feldenkrais: "Η εξερεύνηση της Φωνής"

Λίγα λόγια για τη μέθοδο Feldenkrais

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια εκπαιδευτική σωματική μέθοδος που επιδρά στο νευρικό σύστημα και σκοπό της έχει να ανακαλύψουμε πως να κινούμαστε και να υπάρχουμε χωρίς περιττή προσπάθεια, πως να είμαστε λειτουργικοί απολαμβάνοντας την κάθε μας κίνηση.

Ιδρυτής της ήταν ο Moshe Feldenkrais, ο οποίος αντλώντας από μια μεγάλη ποικιλία γνώσεων (ήταν μηχανολόγος μηχανικός, επιφανής φυσικός επιστήμονας και διακεκριμένος δάσκαλος Judo) κατέγραψε μαθήματα τα οποία ασχολούνται λεπτομερειακά με όλο το σώμα. Η μέθοδος βασίζεται σε αρχές της φυσικής, της βιομηχανικής και της εμπειρικής κατανόησης της διαδικασίας της μάθησης και της ανθρώπινης ανάπτυξης. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη της μεθόδου είναι η αυξημένη ευλυγισία, η αποδοτικότητα της κίνησης, η καλύτερη στάση του σώματος, η αυξημένη ενέργεια και αναπνευστική ικανότητα, η μείωση του πόνου και του άγχους, η καλύτερη διάθεση και η ενισχυμένη εγρήγορση, σκέψη και φαντασία.

Η τακτική μαθητεία βοηθά στο να βελτιώσει κάποιος πλευρές της καθημερινότητάς του, από το απλό περπάτημα, ή το κάθισμα έως τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του σε πιο απαιτητικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Feldenkrais «Όταν ξέρεις τις κάνεις, τότε μπορείς να κάνεις αυτό που επιθυμείς». Μέσω της επίγνωσης η κάθε βελτίωση είναι δυνατή.

Τα μαθήματα είναι κατάλληλα για:

Για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους και να κινηθούν με άνεση και ευχαρίστηση χωρίς πόνους και εντάσεις
Για αθλητές, ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς που επιθυμούν να προάγουν την τέχνη τους και να ξεπεράσουν περιορισμούς επίδοσης.
Για όσους υποφέρουν από σοβαρά ορθοπεδικά και νευρολογικά προβλήματα και αναζητούν βελτίωση και ανακούφιση
Για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να παραμείνουν κινητικοί και αυτόνομοι