Ανοιχτές ομάδες εργασιακής συμβουλευτικής γυναικών

Η Ανεργία ως κοινωνικό φαινόμενο τείνει να προκαλεί πολλές ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στα άτομα που πλήττονται απο αυτή.

Το Φαινόμενο στην Ελλάδα συνεχίζει να πλήττει κατά προτεραιότητα τις γυναίκες 27,6% έναντι 19,4% των ανδρών και μάλιστα τις νέες γυναίκες στις οποίες το ποσοστό φθάνει στο 52,5%.

Επισημαίνεται επίσης ότι το 21,6% των γυναικών αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν άνεργες έναντι 12% των ανδρών συναδέλφων τους, ενώ στην κατηγορία της μέσης εκπαίδευσης τα ποσοστά άνεργων γυναικών με απολυτήριο λυκείου ανέρχονται σε ποσοστό 32% έναντι 21% των ανδρών με αντίστοιχο μορφωτικό επίπεδο (Παρατηρητηρίο, Γ. Γ. Ι.Φ)

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας συνεχίζοντας τη λειτουργία του στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ” του Ε.Π. “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), διοργανώνει ανοιχτές ομάδες εργασιακής συμβουλευτικής γυναικών.

Σκοπός των ομάδων είναι: η ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης αυτών ,
Η αναζήτηση εργασιακού πλαισίου, η ομαλή ενταξη τους στην αγορά εργασίας, αλλά και η ανάδυση μέσω της ομαδικής διεργασίας δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών άμεσων συνδεδεμένων με την κοινωνικο - οικονομική ένταξη τους πάντα σε συνάρτηση με την οπτική του φύλου.

Στις ομάδες μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες ηλικίας (18-60) ετών
Το Πρόγραμμα ειναι ΔΩΡΕΑΝ και περιλαμβάνει πέντε ομαδικές συναντήσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ: 23310 65 304
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ωράριο: 08 - 15:00 (Δευ- Παρ)
Καπετάν Άγρα 3Α (παραπλέυρως Αγ.Παταπίου)