Logo

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Αγία Πετρούπολη

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου τελέστηκε με λαμπρότητα η πανήγυρις του πολιούχου της Αγίας Πετρουπόλεως Αγίου Αλεξάνδρου Νιέβσκι.

Ειδικά φέτος μαζί με την εικόνα της Παναγίας Καζάν, που κάθε χρόνο συμπανηγυρίζει με τον πολιούχο, συμπανηγύρισε και η εικόνα της Παναγίας Σουμελά που μετέφεραν, κατόπιν προσκλήσεως του Κυβερνήτη της Αγ. Πετρουπόλεως Γεωργίου Σεργκέιεβιτς Πολταφσένκο και του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Βαρσανουφίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγίας Σουμελά κ. Γεώργιος Τανιμανίδης και άλλα μέλη του ΔΣ.

Το βράδυ της προηγούμενης ημέρας έγινε λαμπρή υποδοχή στο προεδρικό τέρμιναλ του αεροδρομίου Πούλκοβο της Αγ. Πετρουπόλεως από τον Κυβερνήτη, τον Σεβασμιώτατο τον Πρόεδρο της Βουλής, μέλη της Κυβέρνησης και άλλους αξιωματούχους. Στη συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Παναγίας Καζάν, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε υποδοχή και όπου το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βαρσανουφρίου, κατά το οποίο έλαβε μέρος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Ακολούθησε μεγάλη λιτανευτική πομπή των δύο εικόνων (Παναγία Καζάν και Παναγία Σουμελά) από τον ιερό Ναό Παναγίας Καζάν προς την Λαύρα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέβσκι (απόσταση 5 χιλιομέτρων) η οποία διέσχισε την κεντρική λεωφόρο της πόλης με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των αρχών και περισσοτέρων από 150.000 πιστών.

Φτάνοντας η λιτανεία στην Λαύρα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέβσκι προ των πυλών της σε μεγάλη πλατεία υπήρχε εξέδρα όπου συναντήθηκαν οι εικόνες της Παναγίας με την λάρνακα των ιερών λειψάνων του Αγ. Αλεξάνδρου Νιέβσκι. Εκεί τελέστηκε δέηση και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγ. Πετρουπόλεως εκφώνησε πανηγυρική ομιλία, ενώ μίλησαν ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρουπόλεως, ο Πρόεδρος της Βουλής και ένας βετεράνος Ναύαρχος.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει για προσκύνημα των πιστών στον ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην πανήγυρη του Αγ. Αλεξάνδρου Νιέβσκι στην Αγία Πετρούπολη.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb