Στις 23 Οκτωβρίου μπαίνουν τα οικογενειακά επιδόματα

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 730.000 οικογενειών, τόσο το ενιαίο βοήθημα στήριξης τέκνων όσο και το αντίστοιχο που αφορά σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, για το τρίτο τρίμηνο του 2017 αλλά και για τις εκκρεμείς αιτήσεις των προηγούμενων ετών.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η έκδοση απόφασης ανάληψης δέσμευσης πίστωσης ύψους 232 εκατ. ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΓΑ για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων του άρθρου 1 του νόμου 4093/2012 και του άρθρου 40 του ν. 4141/2013 γ’ τριμήνου 2017 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Η ημερομηνία καταβολής δεν ορίζεται σε αυτή την απόφαση, ενώ αναμένεται η σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ.

Να σημειωθεί ότι στον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών εντάχθηκαν επιπλέον 150.000 έντυπα Α21, συγκριτικά με τον αριθμό όσων έκαναν αιτήσεις για να εισπράξουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία πληρωμή για τη β’ δόση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών αφορούσε 574.505 δικαιούχους, ενώ προστέθηκαν επιπλέον 150.000 Α21, που σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν πάνω από 730.000 οικογένειες που είναι πιθανό να λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα, κατά την γ’ δόση καταβολής τους.

Να σημειωθεί ότι όπως διαπίστωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ φέτος η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων Α21 πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και συνέπεια από τους επίδοξους δικαιούχους. Ως εκ τούτου, και οι εκκαθαρίσεις των δόσεων από τον ΟΓΑ θα γίνονται με ταχύτερο και αποδοτικότερο τρόπο σε σχέση με το παρελθόν, όπως αναφέρεται αρμοδίως από τη διοίκηση.

Πηγή: http://www.agronews.gr