Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το έκτακτο δελτίο προβλέπει ισχυρές βροχές κια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται, κατά τόπους, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά:

Την Κυριακή, τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν τα φαινόμενα να επηρεάσουν τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Πελοπόννησο (κυρίως την βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα, αναμένεται να επηρεαστεί τις πρώτες πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά και πιθανόν η Δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και ίσως πρόσκαιρια την Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Μέχρι το βράδυ, βροχές και καταγαίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ τη νύχτα θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια αναμένεται να πέσουν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μ.) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.