Το κράτος συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες

Σε ένα κράτος που οι μεταρρυθμίσεις είναι ο στόχος των κυβερνήσεων, ο πολίτης συνεχίζει να ταλαιπωρείται από λάθη και παραλήψεις της διοίκησης. Πρώην συμβασιούχος σε υπηρεσία καθαριότητας δήμου προσπαθεί να βρει άκρη στην δαιδαλώδη και δυσκίνητη δημόσια διοίκηση.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος υπάλληλος καθαριότητας στο Δήμο Νάουσας Ν.Ημαθίας οδηγός απορριμματοφόρου εργάστηκε 8μηνο και τον Ιούνιο του ανανέωσαν σύμβαση την περιβόητη αυτοδίκαιη μέχρι τέλος του έτους. Επειδή στην πορεία η ανανέωση της σύμβασης δεν αναγνωρίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, παραμένει απλήρωτος (αυτός και όλοι οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις ανανέώθηκαν στους δήμους της χώρας με αυτό τον τρόπο) από τότε μέχρι σήμερα και χωρίς να έχει τα ένσημα στο ΙΚΑ .

Ο ίδιος μέσα στον Οκτώβριο έκανε ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο Νάουσας και την ίδια ημέρα αποφασίστηκε να πάρει 1.000 ευρώ τα οποία εισέπραξε. Περιμένει την απόφαση για τα υπόλοιπα αλλά κι αυτά θα είναι μέχρι τέλους Σεπτέμβρη αν δικαιωθεί.

Ακολουθεί η μάχη για τα ένσημα στο πρώην ΙΚΑ. Από τον δήμο του είπαν ότι ένσημα θα κολληθούν μόνο σε όσους δικαιωθούν δικαστικά. Μέχρι σήμερα δεν του έχουν κολληθεί τα ένσημα και από το πρώην ΙΚΑ Βέροιας του είπαν να κάνει καταγγελία στο αρμόδιο ΙΚΑ Νάουσας .

Εν κατακλείδι, παρότι εργάστηκε, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, παραμένει απλήρωτος (και δεν είναι ο μόνος), δεν ξέρει αν θα λάβει όλα τα ένσημα που βάσει εργασίας δικαιούται ούτε αν θα μπορέσει να βγει ταμείο ανεργίας.