Logo

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει στην Βέροια το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει στην Βέροια την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 11πμ στην πλατεία Ωρολογίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας. Στο κάλεσμα που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει: 

"Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή των συνταξιούχων, της λαϊκής οικογένειας καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντιλαϊκών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα συμφωνημένα, αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Το «τέλος των μνημονίων» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους νόμους που τσάκισαν συντάξεις, μισθούς, δικαιώματα, υγεία και κοινωνική ασφάλιση. Μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, που προστέθηκαν στα προηγούμενα, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτά, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του λαού, να υψώσουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.

Με την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτήν την αδικία καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα!".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb