Κεριά & καντήλια - Τι συμβολίζει το φως τους για την εκκλησία και τα μοναστήρια

Το πρώτο πράγμα που κάνουν όλοι όταν μπαίνουν σε μία εκκλησία είναι να ανάβουν κεράκι. Ένα από τα τυπικά έθιμα της χριστιανικής παράδοσης που σχεδόν όλοι τιμούν κατά την είσοδό τους σε έναν ιερό χώρο.

Το αγνό κερί έχει πολλούς συμβολισμούς. Ένας από αυτούς είναι η παρομοίωση του τρόπου που λιώνει με την υπομονή που πρέπει να δείχνουμε στη ζωή μας, ώστε μέχρι την τελευταία πνοή να σκεφτόμαστε τον διπλανό μας.

Τα κερί που βρίσκεται στις εκκλησίες και καίει στο μανουάλι, συμβολίζει την Ανάσταση και είναι σαν ο πιστός να ομολογεί την πίστη του και στην δική του ανάσταση.

Εκτός από κερί ένα από τα εκκλησιαστικά είδη που μπορούν επίσης να χαρακτηριστούν σαν απαραίτητα για τους ιερούς χώρους είναι τα καντήλια.

Το καντήλι συμβολίζει τον ίδιο τον Χριστό και οι πιστοί καλούνται να μιμηθούν το φως του για να φωτίσουν τους εαυτούς τους. Το άναμμα του καντηλιού στην εκκλησία και το σπίτι, κάνει τους πιστούς να νοιώθουν ότι έχουν το φως στην ψυχή τους.

Έπειτα όταν ένα ακοίμητο καντήλι καίει στο εικονοστάσι του σπιτιού θυμίζει ότι ο πνευματικός αγώνας πρέπει να είναι ακοίμητος.

Αν θέλετε και εσείς να βρείτε όλα τα εκκλησιαστικά είδη που μπορείτε να εντάξετε στην χριστιανική διακόσμηση του σπιτιού σας, είτε να τοποθετήσετε σε έναν ναό, μπείτε στο online κατάστημα e-theo για να δείτε μία μεγάλη ποικιλία από εκκλησιαστικά είδη που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά προϊόντα:

kantili1

Καντήλι σκαλιστό από ασήμι και πολύτιμους λίθους. Έρχεται στον χώρο σας άμεσα, με εγγύηση ποιότητας για να στολίσει τον ναό.

diskopotero

Δισκοπότηρα για την αγία τράπεζα σε πολύ καλές τιμές, κατασκευασμένα από εξαιρετικής ποιότητας υλικά.

Δείτε όλα τα εκκλησιαστικά είδη του www.e-theo.gr και ανακαλύψτε την τεράστια ποικιλία.