Εικονικές μάχες στις εγκαταστάσεις της αγοράς της Κουλούρας

Ακόμα μια Κυριακή(4 Μαρτίου) αδρεναλίνης πέρασαν η Ομάδα Αεροσφαίρισης Βέροιας (Ο.Α.Β), ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Ωμέγα Κοζάνης και οι MAS (Θεσσαλονίκη) που συμμετείχαν σε παιχνίδι αεροσφαίρισης στην Κουλούρα Ημαθίας.

Διοργανωτής ήταν ο σύλλογος της Βέροιας και η...μάχη δόθηκε στις εγκαταστάσεις της παραλίγο λαχαναγοράς Κουλούρας.

Η αεροσφαίριση ή το Airsoft όπως είναι ευρέως και διεθνώς γνωστό θυμίζει παιχνίδια που παίξαμε ή παίζουμε σε κονσόλες ή στον προσωπικό μας υπολογιστή (Call of duty, Battlefield, Counter-Strike, Arma κτλ). Αν και πρόκειται καθαρά για παιχνίδι που σκοπό έχει την διασκέδαση το Airsoft χρησιμοποιεί αεροβόλα όπλα 1:1 πιστά αντίγραφα των πραγματικών για την διεξαγωγή του, καθιστώντας το έτσι παιχνίδι για μεγάλους καθώς στην Ελλάδα υπόκειται στην νομοθεσία περί οπλοκατοχής (Νόμος 2168/1993) αλλά παράλληλα και ως μέσω συλλογής και μοντελισμού για τους φίλους και λάτρεις των όπλων.

Η αεροσφαίριση είναι ένα παιχνίδι αρχικά ειλικρίνειας αφού η μόνη απόδειξη ότι ένας παίχτης χτυπήθηκε είναι η ομολογία του, επιπλέον έχοντας ως βάση την ειλικρίνεια και την τιμιότητα εξελίσσετε σε ένα παιχνίδι στρατηγικής, γρήγορης αντίληψης και αντανακλαστικών καθώς και σκοποβολής.

Στη χώρα μας, αν και με λίγη καθυστέρηση, οι πρώτες οργανωμένες ομάδες αεροσφαίρισης έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έκτοτε η απήχησή του αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, μετρώντας σήμερα χιλιάδες ένθερμους υποστηρικτές που ανυπομονούν για το εκάστοτε παιχνίδι του σαββατοκύριακου.