Αφιέρωμα στην Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας,η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με την Γ΄τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας,οργάνωσε εκδήλωση την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, με την προβολή της 9λεπτης ταινίας του Γιάννη Κουφονίκου "Τα μπλέ γυαλιά" παραγωγή της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου).

Εισηγήτριες της εκδήλωσης η κα Μαίρη Κρητικού υπεύθυνη των παιδικών εκδόσεων και βιωματικών εργαστηρίων σε σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού,και η κα Πάτυ Παπαδήμου εκπαιδευτικός. Τα παιδιά μετά την προβολή της ταινίας συζήτησαν για το φαινόμενο έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς και πρότειναν λύσεις. Στη συνέχεια αποτύπωσαν με χρώματα μηνύματα κατά της ενδοσχολικής βίας και άνοιξαν πόρτες στη φιλία,στη ζωή και στην θετική σκέψη.

Συντελεστές της ταινίας: Γιάννης Κουφονίκος, Πάτυ Παπαδήμου, Χρυσούλα Φανάρα. Η ταινία βασίστηκε στην ιστορία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Στη φωλιά του Νίκου" από το βιβλίο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. "Μίλα μη φοβάσαι". Το γύρισμα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημ. Σχολείο Αλεξάνδρειας με τα παιδιά της Β΄τάξης το 2009.