Σύσκεψη σωματείων συνταξιούχων στη Νάουσα και στο βάθος κινητοποιήσεις

Στο πλαίσιο της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνεργαζομένων συνταξιουχικών οργανώσεων για διοργάνωση συσκέψεων σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μάρτιου στη Νάουσα σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, Νάουσας Γιαννιτσών, των σωματείων συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βέροιας Νάουσας, Γιαννιτσών, Έδεσσας με τη συμμέτοχη πλήθους συνταξιούχων.

Η εισήγηση έγινε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Δήμο Κουμπούρη ο όποιος αναφέρθηκε στο πλαίσιο των αιτημάτων των συνταξιουχικών οργανώσεων που συνοψίζονται "στην διεκδίκηση των παράνομα παρακρατηθέντων εισφορών, στον επανϋπολογισμό των συντάξεων, στην κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων, στην αύξηση της φορολογίας και κυρίως στην εφαρμογή του Νομού Κατρούγκαλου (Ν.4387) που προβλέπει την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς που θα επιφέρει πολύ μεγάλες περικοπές στις ήδη μειωμένες συντάξεις και την μετατροπή τους σε φιλοδωρήματα.

Απάντηση σ’ αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα πρέπει να δώσουν μαζικά και αποφασιστικά οι συνταξιούχοι με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις καταλήψεις και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο’’. 

Suntaxi04191 HDR

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Κάθε σωματείο πρέπει να γίνει πυρήνας οργάνωσης του αγώνα. Να δυναμώσει η ενότητα των σωματείων. Να επιχειρηθεί η συσπείρωση και ενεργοποίηση όσο το δυνατών μεγαλυτέρου δυναμικού των σωματείων. Όπλο μας είναι η ενότητα με βάση τα κοινά προβλήματα. Κλειδί για την επίλυση τους αποτελεί η μαζικοποίηση των σωματείων, η ανυποχώρητη στάση στο δίκαιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων μας, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε κάθε Νομό το επόμενο διάστημα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις. Οι μονοί που μπορούν να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή του Ν. Κατρουγκαλου είναι οι ίδιοι οι συνταξιούχοι με τους αγώνες και παρεμβάσεις τους».

Στη συνεχεία ακλούθησε πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.