Βολές Νεφελούδη κατά Καρυπίδη: "Διακινεί χρήμα, κυκλοφορεί ελεύθερος και προσπαθεί να παραπλανήσει"

Από τον Γ.Γ. Εργασίας Ανδρέα Νεφαλούδη ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η διοίκηση των Σ/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» για μια ακόμη φορά προσπαθούν να παραπλανήσουν, ένα είδος εξαπάτησης, τους 1500 εργαζόμενους τους που παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι για 18 μήνες.

Με εξώδικη, δήλωση της η εταιρεία, με καλεί να παρέμβω (;) σε τραπεζικό ίδρυμα για να αποδεσμευτούν κατασχεμένα χρήματα της εταιρείας και να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Δηλαδή έχουν το θράσος -οι καταχρεωμένοι - να «πετούν αλλού το μπαλάκι», αντί να κάνουν την οποιαδήποτε κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους, ή τουλάχιστο να κάνουν μια ανέξοδη βέβαια, αλλά ουσιαστική για τους εργαζόμενους τους, αυτοκριτική.

Σε αυτή τη πρόκληση προσωπικά θα απαντήσω νομικά.

Όμως, πέρα από θρασύτητα, αυτή η πράξη αποδεικνύει και αναλγησία από την Καρυπίδης, γιατί -ενώ συνεχίζει τις δραστηριότητες της κανονικά- περιμένει χρήματα άλλων για να «απαλλάξει» από την απελπισία τους απλήρωτους εργαζόμενους.

Αντί λοιπόν να προχωρά σε θεατρικές κινήσεις με στόχο την εξαπάτηση, ας αποκαλύψει πως χρηματοδοτεί με αρκετά εκατομμύρια ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Που τα βρίσκει; Πως καταφέρνει να ιδρύει νέες εταιρείες; Πόσα χρωστάει στο Ασφαλιστικό Σύστημα. Διότι από τις εκθέσεις των αρμοδίων φορέων φαίνεται να χρωστά 37.325.702,56€ στον ΕΦΚΑ.

Λόγω αυτών των εκκρεμοτήτων έχει λήξει η όποια προστασία του από τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, και έχει σε βάρος του σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων από μηνύσεις εργαζομένων στους οποίους χρωστά, ενώ εκκρεμούν χωρίς διαχείριση από την δικαιοσύνη 170 (περίπου) μηνύσεις για οφειλές μισθών και δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ.

Κατά τα άλλα ο ιδιοκτήτης της συνεχίζει να διακινεί χρήμα, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να προσπαθεί να εξαπατά".