Ημερίδα οδικής ασφάλειας πραγματοποιήθηκε στην Βέροια - Γροθιά στο στομάχι η τοποθέτηση Ιαβέρη (βίντεο και φωτογραφίες)

Με αφορμή την μαύρη επέτειο του πολύνεκρου τροχαίου στα Τέμπη και στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 3 Δρόμου «21 Μαθητών» που θα πραγματοποιηθεί στο Μακροχώρι την Κυριακή 15 Απριλίου 2018,, παραγματοποιήθηκε στην Βέροια ημερίδα οδικής ασφάλειας και έκθεση νεοκλασικού και σύγχρονου αυτοκινήτου στην πλατεία Δημαρχείου. Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου.

Στην ημερίδα μίλησαν οι:

- Αναστάσιος Μαρκουΐζος (Ιαβέρης), οδηγός αγώνων

- Προφυλλίδης Βασίλειος, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, Συγκοινωνιολόγος (DEA) και Διδάκτορας του Πολυτεχνείου των Παρισίων (Ecole Nationale des Ponts et Chaussees) και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ

- Παρούτογλου Ιωσήφ, Αστυνόμος Β’ Υποδιοικητής Τροχαίας Βέροιας

Την εκδήλωση συντόνισε ο Μανώλης Βαρακλής ενώ χαιρετισμό απηύθυνα, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των παιδιών για να αποκτήσουν σωστή συμπεριφορά οδηγού, ο βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο οποίος μεταφέροντας το μήνυμα του κ. Βούτση σημείωσε ότι το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής θα μπει στα σχολεία, ο Βεροιώτης συγκοινωνιολόγος Δημήτρης Κατσώσχης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν μεγάλα βήματα με την βελτίωση του οδικού δικτύου και των αυτοκινήτων και οι νεκροί από 2500 που ήταν κάθε χρόνο μειώθηκαν στους 750, η πρόεδρος του συλλόγου Ντόπιων Μαρία Βλαζάκη, εκπρόσωπος της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγίου.

Γροθιά στο στομάχι αποτέλεσε η τοποθέτηση του Τάσου Μαρκουΐζου, ο οποίος με το γνωστό του ύφος, τόνισε ότι μπορεί το οδικό δίκτυο να βελτιώθηκε, αυτό που δεν άλλαξε είναι η συμπεριφορά των οδηγών. Χαρακτήρισε γενοκτονία τους νεκρούς στην άσφαλτο και τόνισε ότι δεν φταίει η πολιτεία για τα τροχαία αλλά η οδική συμπεριφορά των οδηγών που έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν θα τους συμβεί το κακό. Δείτε την πολύ παραστατική ομιλία του στο παρακάτω βίντεο:

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Σχολική Χορωδία την οποία διεύθυνε η μουσικός Ελένη Αναγνώστου.

Το πρωί του Σαββάτου, στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, υπήρχε έκθεσε με νεοκλασικά - σύγχρονα αυτοκίνητα και προσομοιωτής αυτοκινήτου, με σκοπό να δουν οι επισκέπτες τις εξελίξεις στον χώρο του αυτοκινήτου και της ασφάλειας. Χορηγός ήταν η εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΕΠΕ, με την πολύτιμη βοήθεια των Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας.

{jlex}flickr:72157695634522575{/jlex}