Δράσεις του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Το ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό της 22ας Απριλίου, ο Όμιλος προστασίας πραγματοποίησε άλλη μια ημερήσια εκδρομή στις γραφικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Καστοριά – Πρέσπες – Νυμφαίο.

Κάτω από τον καταγάλανο ανοιξιάτικο ουρανό, οι εκδρομείς απήλαυσαν τον καφέ τους στη γραφική λίμνη της Καστοριάς και στην πορεία ανηφορίσανε για Πρέσπες μέσα από την ξεχωριστού κάλλους διαδρομή των ορεινών χωριών του Νομού Φλωρίνης, όπως το Πολυδένδρι.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαν το σήμα κατατεθέν της Μικρής Πρέσπας,το νησάκι του Αγιου Αχιλλείου με την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία, περπάτησαν στη μεγάλη πλωτή γέφυρα που ενώνει το νησί με την στεριά και απήλαυσαν την σπάνια φυσική ομορφιά και τον προστατευόμενο υγροβιότοπο της περιοχής. Η ξενάγηση τους στην περιοχή ολοκληρώθηκε με ένα γεύμα σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής , όπου γεύτηκαν την τοπική κουζίνα.

Στη συνέχεια, πήραν το δρόμο της επιστροφής με μια στάση για απογευματινή σιέστα και χαλάρωση στον κατάφυτο, διατηρητέο , παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου, θαυμάζοντας τα πετρόκτιστα αρχοντικά που ενσωματώνονται αρμονικά με τις λιτές γραμμές τους στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Γεμάτοι από θετικές εντυπώσεις και ανανεωμένοι από την εξόρμηση αυτή στα στολίδια της Δυτικής Μακεδονίας, οι εκδρομείς επέστρεψαν στη Βέροια ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη εκδρομή του Ομίλου ένα είδος θεσμού πλέον για τους φίλους και συνδρομητές του Ομίλου.

Επίσης, την Τετάρτη 25 Απριλίου, ο Όμιλος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τον ρόλο της οικογένειας στην ανατροφή του παιδιού την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε η ψυχολόγος κα Αλεξία Στεργίου. Οι γονείς που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους με την ειδικό και να ακούσουν τις προτάσεις της για μια ομαλή συμβίωση μέσα στο περιβάλλον της οικογένειας.