Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην λιτότητα πραγματοποίησε στην Βέροια το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ (βίντεο)

Στην Πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε το Νομαρχιακό Παράρτημα Ημαθίας, με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου. Η 30ή Μάη έχει αποφασιστεί ως ημέρα Παλλαϊκής κινητοποίησης με 24ωρη γενική απεργία από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων.

Οι απεργοί διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας σε συνεργασία με τους δανειστές και οδήγησε την χώρα σε τέλμα. 

Το πλαίσιο των αιτημάτων, όπως αυτό διατυπώθηκε στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ημαθίας Παύλος Τουτουντζίδης, είναι το εξής:

1. Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

2. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. 

3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων υπαλλήλων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

5. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

7. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Δείτε στο βίντεο δηλώσεις του κ. Τουτουντζίδη για την απεργία