Χαλάει ο καιρός, έρχονται καταιγίδες

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Για σήμερα Πέμπτη τις απογευματινές κυρίως ώρες θα επηρεαστούν η Ήπειρος, η Μακεδονία και πιθανόν τα βορειότερα νησιά του Ιουνίου και η Θεσσαλία.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα ενταθούν στα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, από τις μεσημβρινές ώρες η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά, ενώ από τις απογευματινές ώρες σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια.

Το Σάββατο κατά διαστήματα θα έχει προβλήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του Βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Κυριακή κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές θα σημειωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου.

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα επεκταθούν τα φαινόμενα σε όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.