Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές, θα συγκεντρώνει από αύριο το πρωί (25/7) στον χώρο του Βυζαντινού Μουσείου της Βέροιας είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής και για τραυματισμένα κατοικίδια.

Είδη διατροφής: άμεσης ανάλωσης και μακράς διάρκειας (κονσέρβες, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, τσιπς, κομπόστες, γάλα σκόνη και εβαπορέ, φρυγανιές και ιδιαιτέρως νερά.

Είδη προσωπικής υγιεινής: μωρομάντηλα, σερβιέτες, σαπούνια, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σφουγγάρια μπάνιου, χαρτί υγείας.
Είδη ένδυσης (εσώρουχα, φανελάκια κλπ ) και υπόδησης (σαγιονάρες, παντόφλες κλπ).

Φάρμακα: αντισταμινικά, φάρμακα εγκαυμάτων, (fucidin, Sudocrem και ό,τι άλλο) Betadin, φάρμακα για διαβητικούς, για πίεση, για καρδιοπαθείς , Nurofen, θερμόμετρα, παιδικά αντιπυρετικά.

Και για τα κατοικίδια: τροφές, pulvo για τα εγκαύματα, λεκάνες για νερό και τροφή, φυσιολογικούς ορούς, σύριγγες.

Όποιος θέλει να προσφέρει κάτι από τα ανωτέρω είδη μπορεί να προσέρχεται από αύριο 25/7 στο ισόγειο του Βυζαντινού Μουσείου της Βέροιας (οδός Θωμαϊδη, αρ. 26) για να αφήσει την προσφορά του.

Για την προσφορά αίματος για βαριά τραυματισμένους και εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Θριάσιο στην Ελευσίνα και Ελπίς στους Αμπελόκηπους (πρόκειται για δύο από τα νοσοκομεία που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα), μπορείτε να μεταβείτε στο Νοσοκομείο της Βέροιας και να δηλώσετε την προσφορά σας για αίμα στα συγκεκριμένα νοσοκομεία για τις ανάγκες των τραυματιών.

Υπεύθυνη παραλαβής: Έφη Κουσίδου. Τηλ. επικοινωνίας: 6946684323.

Η λίστα θα επικαιροποιείται ανάλογα με τη ροή των αναγκών.