Βιωματικές ομάδες στήριξης και ενδυνάμωσης εφήβων στη Νάουσα

Το Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης του Ιδρύματος ''Χριστόφορου και Μαίρης Δημούλα'', ανακοινώνει την έναρξη βιωματικών ομάδων στήριξης και ενδυνάμωσης εφήβων.

''Η εφηβεία είναι μία περίοδος που σηματοδοτεί τη μετάβαση από την παιδική στην ενήλικη ζωή.Η εφηβεία, όμως, είναι κάτι περισσότερο από μία χρονική περίοδος. Είναι ένα ταξίδι, μία διαδικασία διαρκών, αλλεπάλληλων και ταυτόχρονων αλλαγών. Το σώμα αλλάζει, ο τρόπος με τον οποίο ο έφηβος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του αλλάζει, οι αξίες του αλλάζουν. Νέα ερωτήματα, νέες ανησυχίες, νέοι προβληματισμοί αναδύονται.

Έτσι, ο έφηβος ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης της ταυτότητάς του με την οποία θα πορευθεί ως ενήλικας. Ο δρόμος είναι δύσβατος, γεμάτος εσωτερικές αντιθέσεις, συγκρούσεις και εντάσεις. Κυρίαρχο συναίσθημα η ενοχή, η ντροπή. Ο έφηβος έχει ανάγκη να μοιραστεί, να αισθανθεί ότι ανήκει και να νιώσει μοναδικός. Η ομάδα αποτελεί ένα ασφαλές πλαίσιο, το οποίο θα συντροφεύσει και θα στηρίξει τον έφηβο σε αυτό το όμορφο και δύσκολο ταξίδι αναζήτησης του "εγώ" του''.

Η ομάδα μέσω των βιωματικών ασκήσεων, της εστίασης στο ''εδώ και τώρα'' και της αλληλεπίδρασης των μελών της, αποσκοπεί:

  • στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του εφήβου,
  • στην εκτόνωση της εσωτερικής του έντασης και έκφρασης των συναισθημάτων του,
  • στην ανάπτυξη αποτελεσματικών τρόπων επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης,
  • στη διαχείριση σωματικών και ψυχολογικών αλλαγών που φέρνει η εφηβεία.

Οι ομάδες απευθύνονται σε εφήβους ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 4 έως 10 μέλη.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα και θα έχουν διάρκεια μιάμιση ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 23323 50028.