Ημερίδα στην Βέροια για την αντιμετώπιση των μαζικών καταστροφών (φωτογραφίες)

Ημερίδα με θέμα «Μαζικές Καταστροφές Υπηρεσίες Υγείας και Εμπλεκόμενοι Φορείς» διοργάνωσαν στην Στέγη, η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με το γραφείο Π.Σ.Ε.Α. του Γ.Ν. Ημαθίας – Μ.Υ. Βέροιας, Το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Βέροιας. Εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων ή στην εφαρμογή μέτρων προστασίας, μίλησαν στο κοινό για το τι γίνεται τις κρίσιμες στιγμές αλλά και μετά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. "Είναι επίκαιρο το θέμα των μαζικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια, με πυρκαγιές, πλημμύρες. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα φαινόμενα, κυρίως με τις πλημμύρες, διότι οι κλιματικές συνθήκες έχουν αλλάξει. Κάτι θετικό θα βγει από την συνάντηση γιατί θα μιλήσουμε για πρόληψη και συντονισμό" τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.

Παρόν στην εκδήλωση και ο διοικητής του Νοσοκομείου, Τάκης Μαυρογιώργος. "Η σημερινή συνάντηση είναι μια πρώτη γνωριμία, μια πρώτη επαφή. Αυτό θα μας κάνει πιο αποτελεσματικούς" σχολίασε ο κ. Μαυρογιώργος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μαρία Παπαϊωάννου. "Ζήσαμε τραγικά γεγονότα με μεγάλα τροχαία. Το Νοσοκομείο δοκιμάστηκε και ανταπεξήλθε. Κάθε μαζική καταστροφή πρέπει να έχει απέναντι μια οργανωμένη πολιτεία. Ο σχεδιασμός μετά την καταστροφή δεν μπορεί να αποδώσει. Δεν ξεχνάμε τις καταστροφές στο Μάτι και την Μάνδρα" υπογράμμισε η κ. Παπαϊωάννου.

Οι ομιλίες

Στις ομιλίες που ακολούθησαν, τοποθετήθηκαν οι:

- ο Δημήτριος Τσέκας , Ειδικός Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας ΟΚΑΝΑ Γ.Ν. Ημαθίας – Μ.Υ. Βέροιας, που ανέπτυξε το θέμα «Ψυχοτραυματολογία και Ψυχοκοινωνικές Επιπτώσεις των Καταστροφών»

- ο Ιωσήφ Παρούτογλου, Αστυνόμος Β΄, Διοικητής Τροχαίας Βέροιας ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Πλημμύρες , Χιονοπτώσεις , Σεισμοί, Πυρκαγιές – Λήψη Αστυνομικών Μέτρων»\

- ο Νικόλαος Θεοδώρου, Επιπυραγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, ο οποίος μίλησε για «Πυροσβεστικό Σώμα και Μαζικές Καταστροφές»

- η Ιωάννα Κακολύρη – Κλίτση , Ψυχολόγος, M.Sc Κλινικής Ψυχολογίας, η οποία μίλησε για την «Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση στις Mαζικές Kαταστροφές»

και η Δήμητρα Τσίτσα Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχολόγος, M.Sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ημαθίας, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Οι Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Aντιμετώπισης των Καταστροφικών Γεγονότων από την Δ.Δ.Υ. & Κ.Μ. Π.Ε. Ημαθίας».

{jlex}flickr:72157674093775938{/jlex}