Άναψε η Προσκοπική Πυρά στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας (βίντεο, φωτογραφίες)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 100 χρόνων του Προσκοπισμού στην Βέροια, το απόγευμα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου, στο Προσκοπικό Χωριό που στήθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, άναψε η Προσκοπική Πυρά.

Στα περίπτερα που στήθηκαν από το πρωί, λειτούργησαν εργαστήρια προσωπικής δημιουργίας για παιδιά.

Στη συνέχεια, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει κάποιες από τις δράσεις της συναρπαστικής προσκοπικής ζωής, που παρουσίασαν τα λυκόπουλα, νέοι & παλαιοί πρόσκοποι. Όλοι μαζί τραγούδησαν προσκοπικά τραγούδια και συνθήματα, έπαιξαν παιχνίδια κι άναψαν την Προσκοπική Πυρά.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), Ισίδωρος Κανέτης.

Στα πλαίσια της Κοινωνικής Προσφοράς, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Προσκοπικού Ιδεώδους, υπήρχε περίπτερο ενημέρωσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Ημαθίας, ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία από κλιμάκιο του Νοσοκομείου Βέροιας. 

Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας.

Η Παλαιά Μητρόπολη θα πλημμυρίσει από μικρούς και μεγάλους, νέους και παλαιούς Προσκόπους, φίλους και γονείς, που τους ενώνει η αγάπη και η πίστη στο Θεό και το Προσκοπικό Ιδεώδες. Ο Πανηγυρικός της επετείου θα εκφωνηθεί από το παλαιό τοπικό Έφορο Βέροιας κ. Παύλο Πυρινό και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος κ. Ισίδωρος Κανέτης.

Στη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Ιδιαίτερη τιμή, για τους παρευρισκόμενους, η παρουσία του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.