Εκδρομή στην Ξάνθη έκανε η Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ημαθίας

Η ΄Ενωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ημαθίας, την Κυριακη 7 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποίησε ημερησια εκδρομή στο Νομό Ξάνθης ( Πομακοχώρια, πόλη Ξάνθης, Πόρτο Λάγος ) στην οποία συμμετείχαν μέλη και φίλοι της ΄Ενωσης.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει: "Μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Ν.Ξάνθης, μας υποδέχθηκαν στην είσοδο της πόλης και αρχικά μεταβήκαμε στο Πομακοχώρι Μύκη, όπου τελέσαμε αρτοκλασία στο παρεκκλήσι των Αγίων Κυριακής και Κοσμά του Αιτωλού.Ακολούθησε μικρή δεξίωση σε κατάστημα του χωριού, προσφορά του Συνδέσμου Ξάνθης και ενημέρωση για τη ζωή των κατοίκων.

Επιστροφή στην Ξάνθη και γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα , όπου μας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ.Στέλιος ΜΩΡΑΪΤΗΣ, προσφεροντας μας το παραδοσιακό γλυκό της πόλης « ΚΑΡΙΟΚΑ» και στη συνέχεια ξενάγηση στην παλιά πόλη και στο Λαογραφικό Μουσείο, από τον υπεύθυνο του Μουσείου κ.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ Πασχάλη.

Τελευταίος σταθμός το πανέμορφο Πόρτο Λάγος και προσκύνημα στο εντυπωσιακό πλωτό Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, μετόχι της Ι.Μ.Βατοπεδίου του Αγίου ΄Ορους.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όσους συμμετείχαν για την άριστη συνεργασία, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιο ΜΩΡΑΙΤΗ για την ευγενική χειρονομία του, τον υπεύθυνο του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης κ. Πασχάλη ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ,για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Ξάνθης για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της πετυχημένης εκδρομής μας, καθώς και το ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας για την ασφαλή και άνετη μετακίνησή μας".