Ποιοι βραβεύθηκαν στην τρίτη γιορτή εθελοντών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί (φωτογραφίες)

Την τρίτη τακτική ετήσια εκδήλωση προς τιμή των Εθελοντών της διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για το Παιδί, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο κατάμεστο Κέντρο «Ακρόπολη», στην Βέροια. Μία εκδήλωση θεσμός, αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους με κέφι και διάθεση στην Πρωτοβουλία για το Παιδί.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, ο οποίος είπε «η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με μία αλλαγή σελίδας στη ζωή και λειτουργία της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η Πρωτοβουλία έχει ολοκληρώσει τις υλικοτεχνικές υποδομές, κι έχει όλες εκείνες τις δομές που χρειάζεται, προκειμένου να κάνει το έργο της, που είναι η προστασία των παιδιών. Στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας έχουμε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας σε νέα στέγη, με νέα εργαστήρια και πολύ καλές συνθήκες λειτουργίας. Το Σπίτι της Βεργίνας είναι συμπληρωμένο, με καινούργιες εγκαταστάσεις και την πρωτοποριακή δομή του Κέντρου Θεραπείας Τραύματος. Την νέα χρονιά θα λειτουργήσει μία νέα δομή, η Στέγη Διαβίωσης Νέων που θα φιλοξενήσει παιδιά που ενηλικιώνονται και βγαίνουν από τις συνθήκες ασφαλούς φιλοξενίας, σε μία χώρα που δεν έχει να τους προσφέρει θέσεις εργασίας… Η γιορτή γίνεται για να προωθήσουμε πρωτίστως τον εθελοντισμό και να δώσουμε μία ελάχιστη ηθική αμοιβή σε όλους αυτούς που εργάζονται αφιλοκερδώς για την Πρωτοβουλία για το Παιδί. Οι δομές πλέον προσφέρονται για να δεχθεί νέους εθελοντές».

Την εκδήλωση παρουσίασε η Ειδική Παιδαγωγός του ΚΗΦ Ευφροσύνη Κιατικίδου και ο Παιδαγωγός του Σπιτιού της Βεργίνας Κώστας Μακρίδης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης από τα στελέχη και τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της Πρωτοβουλίας.

Τιμητικά διπλώματα απονεμήθηκαν στους εξής:

Σάκης Ακριβόπουλος, ηλεκτρολόγος

Παναγιώτης Καπετανάκης, παλαιός εθελοντής

Μάκης Αναγνωστόπουλος, ιδιοκτήτης εστιατορίου

Γεωργία Τζουνοπούλου, ιδιοκτήτρια φούρνου

Ειρήνη Αναξαγόρου, φαρμακοποιός

Νόρα Λάϊου, φαρμακοποιός

Έλσα Γαϊτανίδου, ιδιοκτήτρια καταστήματος καλλυντικών

Στέλιος Χατζηδάκης, στέλεχος σούπερ μάρκετ

Αντώνης Γιοβανόπουλος, παθολόγος

Βασίλης Μαργαρίτης, οφθαλμίατρος

Στέφανος Γκιλιόπουλος, οδοντίατρος

Χρυστούλα Σαλιάγκα, οδοντίατρος

Μαργαρίτα Δαμιανίδου, δημοσιογράφος

Τριανταφυλλιά Σεραφείμ, μαθησιακή υποστηρίκτρια στο ΚΗΦ

Αναστασία Καπκίδου, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών

Σοφία Λαδοπούλου, μαθησιακή υποστηρίκτρια στο ΚΗΦ

Πετρούλα Μαργαρίτη, στέλεχος δημιουργικού των bazaar

Πελαγία Σιδηροπούλου, γραμματειακή υποστήριξη

Σταυρούλα Παπαχατζή, παιδίατρος

Πέτρος Τσαπαρόπουλος, καρδιολόγος

Μαρία Πασβαντίδου και ομάδα καλλιτεχνών των bazaar (Μαρία Βαφείδου, Δέσποινα Βεργώνη, Θωμαή Στιόκα, Λίτσα Μόσερ, Μαρία Ρωσσάκη, Ευγενία Φραντζή, Μαίρη Χριστοφορίδου)

Κατερίνα Νεδέλκου, φαρμακοποιός

Ευθυμία Σίμου, φαρμακοποιός

Λίτσα Σίμου, μαθησιακή υποστηρίκτρια

Καίτη Χατζοπούλου, υποστηρίκτρια του bazaar

Επίσης βραβεύθηκαν και οι εξής οι οποίοι απουσίαζαν λόγω ανωτέρας βίας:

Έφη Σπυροπούλου, γραμματέας

Γιώργος Κοτσίδης, αλουμινοκατασκευαστής

Μαριλένα Μητρούλα, υποστηρίκτρια σε εκδηλώσεις – συνοδείες

Ρούλα Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτρια ταβέρνας

Παναγιώτα Τέτου, μαθησιακή υποστηρίκτρια

Μετά την βράβευση, μία ομάδα παιδιών της Πρωτοβουλίας παρουσίασαν Playback Θέατρο, ένα έργο χωρίς σενάριο, που είναι απολύτως αυτοσχεδιαστικό, ακούγοντας μία ιστορία από τον Θεόφιλο Τεληγιαννίδη. Συμμετείχε στο πιάνο ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και η ηθοποιός Μαίρη Μεγγιάνη.

Μετά την παρουσίαση, το προσωπικό και τα παιδιά της Πρωτοβουλίας είχαν ετοιμάσει μία έκπληξη. Ήταν μία συμβολική αλλά ουσιαστική τιμητική βράβευση του Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου.

Στο καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα συμμετείχαν δύο μουσικές μπάντες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, που ερμήνευσαν λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι: Νίκος Τσούντας εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης Περιφερειακή Σύμβουλοι Ημαθίας, Θεόφιλος Κορωνάς Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Στέργιος Διαμάντης Πρόεδρος ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Πέτρος Τσαπαρόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Βέροιας, Απόστολος Βεσυρόπουλος Βουλευτής ΝΔ, Γεωργία Μπατσαρά υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Αλεξάνδρα Ανανιάδου Αλέξανδρος Τσαχουρίδης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη Κ. Βοργιαζίδη, Συρμούλα Τζήμα Τόπη μέλος ΝΟΔΕ Ημαθίας, και πλήθος κόσμου, φίλοι κι εθελοντές της Πρωτοβουλίας.