Νέα δομή θα εγκαινιάσει η Πρωτοβουλία για το Παιδί - Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για τα παιδιά που πλησιάζουν την ενηλικίωση

Μια νέα δομή για παιδιά της Πρωτοβουλίας λίγο πριν την ενηλικίωση ετοιμάζει και θα θέσει σε λειτουργία από την 1η Φεβρουαρίου η διοίκηση του φορέα. Πρόκειται για την Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Νέων για τα παιδιά που θήτευσαν σε μακρά και κλειστή φιλοξενία, λίγο πριν ενηλικιωθούν (μετά τα 16 έτη).

Στόχος των διοικούντων την Πρωτοβουλία για το Παιδί είναι να στηρίξει τα παιδιά που ολοκληρώνουν τον κύκλο φιλοξενίας τους στην δομή και ετοιμάζονται να κάνουν τα πρώτα τους αυτόνομα βήματα στην κοινωνία ως ενήλικα άτομα. «Στόχος μας είναι να μην χαθούν αυτά τα παιδιά και πάει στράφι η δουλειά που έγινε στην Πρωτοβουλία τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θέλουμε ούτε να λιμνάζουν αυτά τα παιδιά στα ιδρύματα ούτε να τα αφήσουμε μόνα τους. Γι αυτό δημιουργούμε την Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Νέων» δήλωσε στον «Πληροφοριοδότη» ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Τέλης Σιδηρόπουλος.

Η νέα δομή, έχει μπει στο πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης του δήμου Βέροιας. Η φιλοξενία των παιδιών θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Πρωτοβουλίας στην οδό Αριστοφάνους. Θα υπάρχει φροντίδα σε 24ωρη βάση. Θα υπάρχει άτομο το βράδυ ενώ θα υπάρχει στήριξη από ψυχολόγο και σύμβουλο για την αγορά εργασίας. Φέτος θα φιλοξενηθούν εκεί 4 ή 5 παιδιά ενώ την ερχόμενη χρονιά θα αυξηθούν.