Σαντορίνη: Τι πρέπει οπωσδήποτε να δεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Σαντορίνη είναι ένα πολύ μοναδικό νησί. Οι παραθεριστές και οι νεόνυμφοι επιλέγουν το νησί ως τον απόλυτο προορισμό τους όχι μόνο για το ζεστό μεσογειακό κλίμα αλλά και για να θαυμάσουν τα μοναδικά τοπία που προσφέρει το νησί.

Οι εκδρομές στο ηφαίστειο της Σαντορίνης βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας με τα ομορφότερα μέρη στην Σαντορίνη και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το νησί αποτελείται κυρίως από τα ερείπια μιας τεράστιας εξαφανισμένης καλντέρας.

Επίσης, οι εκδρομές για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι πολύ γνωστές και μια από τις πιο δημοφιλείς περιηγήσεις που πρέπει να κάνετε. Μπορείτε να θαυμάσετε τον ήλιο που βρίσκεται πάνω στον ορίζοντα, ενώ βρίσκεστε ακριβώς στην καρδιά του, γι 'αυτό και οι εκδρομές αυτές είναι τόσο διάσημες. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την Κόκκινη Παραλία, την παραλία Βλυχάδα και τη Λευκή Παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα ή ελικόπτερο.

Βέβαια ο τουριστικός οδηγός για την Σαντορίνη δεν περιλαμβάνει μόνο παραλίες. Με μια τόσο πλούσια ιστορία αρχαίων χωριών, ξεχωριστές εκκλησίες και εκπληκτική αρχιτεκτονική για εξερεύνηση, θα έχετε πολλά πράγματα να κάνετε στο νησί. Περιηγηθείτε με τα πόδια αν θέλετε πραγματικά να μπείτε στην καρδιά του νησιού. Μια πεζοπορία σας δίνει την ευκαιρία να πλησιάσετε στην πραγματική ιστορία αυτής της περιοχής και να ακούσετε όλες τις συναρπαστικές αρχαίες ιστορίες.

Όμως, τα μοναδικά πράγματα που χαρακτηρίζουν το νησί δεν τελειώνουν εδώ. Εάν το κρασί είναι κάτι που σας αρέσει και σας ενδιαφέρει, τότε μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα τοπικά κρασιά της Σαντορίνης που προσφέρονται εδώ. Τα κρασιά της περιοχής είναι γνωστά και διαθέσιμα σε οποιαδήποτε κάβα στην Αθήνα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Επίσης, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο κύριος αμπελώνας εδώ ισχυρίζεται ότι είναι από τους αρχαιότερους στη Μεσόγειο. Μια περιήγηση στα οινοποιεία της Σαντορίνης είναι απόλυτη ανάγκη για τους λάτρεις του κρασιού. Μπορείτε να κάνετε μια πλήρως οργανωμένη περιήγηση με κρασί, όπου θα σας μεταφέρει σε μια ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία στο νησί.

Ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη είναι διαθέσιμες για να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα των Φηρών και το όμορφο χωριό της Οίας που προσκολλάται στις απότομες πλαγιές της καλντέρας. Τα Φηρά έχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη για να επισκεφτείτε, όπως μουσεία, καταστήματα και εστιατόρια. Η Οία είναι ένα πραγματικά γραφικό χωριό με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, τα στενά δρομάκια και την καταπληκτική αρχαία αρχιτεκτονική. Υπάρχουν άφθονα πρ’αγματα για να δείτε και να κάνετε εδώ.

Οι εκδρομές στη Σαντορίνη περιλαμβάνουν την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, μια πόλη που θάφτηκε πριν από 3.500 χρόνια. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την πόλη της Αρχαίας Θήρας που χτίστηκε από τους Σπαρτιάτες κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. Τα χωριά του Πύργου έχουν ένα πραγματικό μεσαιωνικό χαρακτήρα γι 'αυτό και αξίζει μια επίσκεψη, όπως και η «πόλη του κάστρου» του Εμπορειού.

Για τους αληθινούς λάτρεις της θάλασσας και τα πάντα που σχετίζονται με τη ναυσιπλοΐα, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το να συμμετάσχουν σε μία από τις εκδρομές ιστιοπλοΐας της Σαντορίνης που προσφέρονται. Μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα από την άνεση και την πολυτέλεια ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Η επιλογή είναι δική σας!