Συγκέντρωση στις 10 Απριλίου στην Πλατεία Δημαρχείου θα κάνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας

Συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 10 Απριλίου 7:00μμ, θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στον τομέα της υγείας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες υγείας είναι τεράστιες.

Οι τραγικές αυτές ελλείψεις σε νοσοκομείο – ΙΚΑ – Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία καθιστούν ανήμπορη τη λειτουργία τους. Δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των 66.500 κατοίκων του δήμου.

Για την γιατρειά μας βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Φτάνει πια! Δεν έχουμε δεν μπορούμε να πληρώνουμε!

Αιτία αυτού του κακού είναι η μειωμένη χρηματοδότηση. Τα μέτρα που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες στην υγεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση υπηρετούν τη συνεχόμενη δραματική περικοπή των κρατικών δαπανών προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για τη χρηματοδότηση – στήριξη της επιχειρηματικής δράσης σε υγεία και φάρμακο. Για αυτό ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και στην περιοχή μας ιδιωτικές κλινικές, εξεταστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης κλπ, που ξεπαραδιάζουν ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Η υγεία, το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα. Όποιος δεν έχει λεφτά, πεθαίνει. Χρυσοπληρώνουμε για την υγεία μας, την ίδια στιγμή που μειώθηκαν συντάξεις, μισθοί, μειώθηκε το εισόδημα της αγροτιάς και των μικρών επαγγελματιών. Παράλληλα αυξήθηκαν οι κρατήσεις για την υγεία, ενώ εξαιρέθηκαν εξετάσεις που παλιότερα κάλυπταν τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Υπολειτουργούν κλινικές, υποβαθμίστηκαν οι μονάδες υγείας, η αναμονή για ραντεβού σε αρκετές κλινικές ξεπερνά και τους δύο μήνες. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για πρόληψη και επαγγελματικές ασθένειες. Η εντατικοποίηση της εργασίας γιατρών και προσωπικού αντικειμενικά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην ασφαλή διάγνωση και θεραπεία. Μετράμε ασθενείς που μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο χωρίς ασφάλεια λόγω ελλείψεων ασθενοφόρων. Ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες και κάτοικοι απομακρυσμένων χωριών.

Η άσχημη κατάσταση στην περιοχή μας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεν φτάνει μόνο η αγανάκτηση. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες. Η υπεράσπιση της λαϊκής υγείας και η απάντηση στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ κεφαλαίου βρίσκεται στη δύναμη του οργανωμένου ταξικού κινήματος.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις κυβέρνησης και τοπικών παραγόντων που έχουν τεράστια ευθύνη, έχουν στόχο να κάμψουν την αγωνιστικότητα μας, να κάνουν το μαύρο - άσπρο.

Είναι αδίστακτοι, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού, την υγεία των παιδιών μας για να εξασφαλίσουν τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, τα δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ.

Διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις για τη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό για να μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία".