Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Από την Πρωτοβουλία για το Παιδί ανακοινώθηκαν τα εξής: "Την Τετάρτη 3 Απριλίου, με σύνθημα «ΦροντίΖουμε μαζί το Πάρκο» βρεθήκαμε όλοι μαζί στο πάρκο, στην συμβολή των οδών Πιερίων και Σωτ.Πέτρουλα.

Συνεργαστήκαμε με μεγάλη επιτυχία μικροί και μεγάλοι, μαθητές, εθελοντές και προσωπικό με ένα κοινό στόχο να το καθαρίσουμε και να το ομορφύνουμε.

Η δράση οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία για το Παιδί, το 1o ΕΠΑΛ και το 1o Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας, με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας, στα πλαίσια της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού 2019 του προγράμματος «Let’s Do it Greece-Νοιάζομαι και Δρω».

Με την καθοδήγηση των παιδαγωγών, χωριστήκαμε σε ομάδες και η καθεμία ανέλαβε μία εργασία όπως η καθαριότητα του πάρκου, το ξεχορτάριασμα, η αντικατάσταση της ξυλείας από τα παγκάκια, το σκάψιμο, η φύτευση νέων φυτών και το πότισμά τους.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, οι μαθητές του τμήματος γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ, καθοδήγησαν με τις γνώσεις τους τα μικρότερα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και με πολύ κέφι και ενθουσιασμό ολοκλήρωσαν το έργο τους.

Κατά την διάρκεια των εργασιών μας, μας επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Ανακύκλωσης - Περιβάλλοντος - Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας κ. Παπαδόπουλος Βασίλειος με τον οποίο ανταλλάξαμε ιδέες και προτάσεις για την βελτίωση του πάρκου.

Τέλος με την ολοκλήρωση των εργασιών μας και ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε την φροντίδα του πάρκου αλλά και την συνεργασία μας για παρόμοιες μελλοντικές δράσεις".