Διανεμήθηκαν κάδοι οικιακής κομποστοποίησης και βιοαποβλήτων στην Βέροια

Το πρωί της Παρασκευής, στα Εβραίικα Μνήματα, στην Βέροια, διανεμήθηκαν κάδοι οικιακής κομποστοποίησης σε όσους δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Έγιναν 131 αιτήσεις για την κομποστοποίηση και 11 για τα βιοαπόβλητα.

Στην δράση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος.

Επίσης, εκεί συναντήσαμε την ομάδα Erasmus + του τομέα  Γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας αποτελούμενη από μαθητές και τις δύο συνοδούς γεωπόνους – εκπαιδευτικούς, Κατερίνα Ψιψίκα και Παναγιώτα Τσαχουρίδου.

Όπως μας ενημέρωσαν οι καθηγήτριες, πριν από ένα μήνα γύρισαν από 16ημερη μετακίνηση στη Γερμανία με θέμα την Κομποστοποίηση Οργανικών Απορριμμάτων. Υπάρχει και θα συνεχίσει συνεργασία της ομάδας με τον Δήμο. Το σχολείο θα κάνει κομποστοποίηση, ενώ το φθινόπωρο θα επισκεφθούν ακόμη 15 μαθητές του τομέα μηχανολογίας του σχολείου τη Γερμανία, παρουσιάζοντας στο τέλος ανάλογη ημερίδα.

Επιπλέον, στη δράση παραβρέθηκε Κλιμάκιο του Ιδρύματος Δασικών Ερευνών με τον Δρ. Αβτζή Δημήτριο, Δασολόγο – Εντομολόγο, όπου μαζί με τον Δασολόγο του Δήμου Βέροιας Γιάννη Σημανίκα, νωρίτερα είχαν επισκεφθεί τα άλση για να ελέγξουν για προσβολές εντόμων.