Πικρία και αιχμές από Μητροπολίτη για το οικόπεδο ανέγερσης ναού για τον Όσιο Θεοφάνη στη Νάουσα

Την πίκρα του - με πολλές αιχμές - για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί μη παραχώρησης του οικοπέδου απέναντι από το νοσοκομείο για την ανέγερση του ναού του οσίου Θεοφάνη, εξέφρασε ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, στην ομιλία του το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στον ιερό ναό της Παναγίας για τη γιορτή του πολιούχου της Νάουσας.

Ο κ. Παντελεήμων τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Νάουσα είναι η μόνη πόλη στην Ελλάδα που δεν έχει ναό αφιερωμένο στον πολιούχο της, με συνέπεια να είναι ‘φιλοξενούμενος’ στον ναό της Παναγίας. «Και όταν μετά από 25 χρόνια επιτέλους διευθετήθηκαν τα σχετικά ζητήματα και βρέθηκε ο ένας και μοναδικός χώρος, τότε βρέθηκαν κάποιοι, ελάχιστοι, συμπολίτες μας στο δημοτικό συμβούλιο, να προβάλλουν νέα προσκόμματα και ανυπόστατες δικαιολογίες για δήθεν προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος από τη δημοτική αρχή…» σημείωσε ο μητροπολίτης.

Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος ανέφερε το πόσο η Εκκλησία έχει προσφέρει στη Νάουσα, αφού τα περισσότερα δημοτικά σχολεία έχουν κτιστεί σε οικόπεδά της (1ο-2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, ακόμη και το Λάππειο), ενώ και για την ανέγερση του 5ου δημοτικού δόθηκαν χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην Ορθόδοξη Ελληνική Κοινότητα για την ανέγερση Ορφανοτροφείου θηλέων για τα ορφανά του Μακεδονικού αγώνα, όπως είπε. «Κι όμως, μετά από όλη αυτή τη μεγάλη προσφορά της τοπικής Εκκλησίας, υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να αντιτίθενται στα έργα της Εκκλησίας, όπως έκαναν και με το Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ‘Παντάνασσα’, για το οποίο, όταν ξεκινήσαμε, με πήγε η Δημοτική Αρχή δύο φορές στον Εισαγγελέα προκειμένου να σταματήσει το έργο…» τόνισε ο μητροπολίτης.

Απευθυνόμενος στον παρόντα νέο δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα, ευχήθηκε η νέα θητεία στον δήμο να δώσει τη λύση στο χρονίζον αυτό ζήτημα. «Η αναβολή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο σημαίνει ματαίωση, που οφείλεται στο ότι κάποιοι νομίζουν πως η Νάουσα δεν έχει ανάγκη από άλλες εκκλησίες. Οι ναοί όμως και τα έργα της Εκκλησίας δεν γίνονται για την Εκκλησία, για τον Επίσκοπο και τούς ιερείς. Γίνονται για το ποίμνιό μας, για τον λαό μας» υπογράμμισε ο κ. Παντελεήμων.

Πηγή: Ηρακλής Τέσσας - Νέοι Καιροί Νάουσας

{jlex}flickr:72157710399419711{/jlex}