Αγρότες και εργαζόμενοι σε κοινή κινητοποίηση στη Νάουσα

Νέα κινητοποίηση την Τρίτη 15 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία της Νάουσας διοργανώνουν ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ», το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας Πέλλας και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ενάντια στην «ενιαία επίθεση που δεχόμαστε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, Ε.Ε. και κεφάλαιο».

Με ανακοίνωσή τους καλούν το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη νέα δημοτική αρχή «να συνεδριάσει άμεσα με βάση τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αποτελούν ζήτημα επιβίωσης».

Όπως επισημαίνουν οι αγρότες «οδηγούνται σε σταδιακό ξεκλήρισμα, εκατοντάδες αγρότες εγκαταλείπουν τη γη και τα χωριά τους» και οι εργαζόμενοι «που το εισόδημά τους εξαρτάται άμεσα από την αγροτική παραγωγή, είναι αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες εργασίας, την μαύρη εργασία, απολύσεις, τρομοκρατία, τα ατελείωτα ωράρια για λίγους μήνες εργασίας και για ψίχουλα». Έτσι, οι «κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση βγαίνουν μόνο μια χούφτα μεγαλέμποροι και επιχειρηματίες».