Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Βέροια και Νάουσα την Τετάρτη

Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ωρολογίου Βέροιας και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στην Πλατεία Καρατάσου στις 10.30μμ. Οι κινητοποιήσεις γίνονται ως αντίδραση στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που πάει για ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας αναφέρει: "Τα μέτρα που σχεδιάζονται και προωθούνται τα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα άλλα αρπαχτικά που κλέβουν τον ιδρώτα μας. Μόνο αυτοί βγαίνουν κερδισμένοι από την παραπέρα απαξίωση των ΣΣΕ.

Η "ανάπτυξη" που θέλουν και πολυδιαφημίζουν δεν είναι ανάπτυξη για όλους. Είναι ανάπτυξη για τους λίγους και κόλαση για εμάς, τους πολλούς.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη φίμωση των συνδικάτων και των αγώνων είναι προτάσεις πλήρως ευθυγραμμισμένες και προσυμφωνημένες με το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις.

Σχεδιάζουν το γενικό φακέλωμα των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής για να καλλιεργούν το φόβο, να εμποδίσουν τους αγώνες".

"Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαιώματα της απεργίας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.

"Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, δικαιώματα που είναι πληρωμένα σε όλο μας τον εργασιακό βίο αλλά και σήμερα πληρώνουμε" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας.