Πανηγυρίζει ο πολιούχος της Βεροίας Όσιος Αντώνιος ο Νέος

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου το απόγευμα ξεκίνησαν στη Βέροια οι εορτασμοί για τον πολιούχο της πόλεως, Όσιο Αντώνιο τον νέο.

Στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος καθεδρικού Ιερού Ναού του Οσίου Αντωνίου του νέου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Προδρομιτίσσης» από το Άγιον Όρος, η οποία μεταφέρθηκε για να συμπανηγυρίσει με τον Όσιο Αντώνιο, κατόπιν ενεργειών του Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Σωσιπάτρου Πιτούλια.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός  Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ενώ έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που λαμπρύνουν με την παρουσία τους την Ιερά Πανήγυρη και τίμησε με το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων τον κ. Απόστολο Θυμιόπουλο, ο οποίος ανέλαβε την δαπάνη για την κατασκευή του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Προδρομιτίσσης». 

Επίσης με το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων τίμησε τους Μοναχούς από την ρουμανική σκήτη του Τιμίου Προδρόμου του Αγίου Όρους που κόμισαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας.

Ακόμη με το ίδιο μετάλλιο, τίμησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος από την Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας που βρίσκεται με συνοδεία πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη μας, με αφορμή την πανήγυρη του πολιούχου της πόλεως, ενώ οι πατέρες με την σειρά τους ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την φιλοξενεία και του προσέφεραν μία ψηφιδωτή Ιερά Εικόνα των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ιερά λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αντωνίου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της «Προδρομιτίσσης».

View this gallery on Flickr