Με ενημέρωση απολογισμού δράσεων του 2019 και έγκριση προϋπολογισμού του 2020 η γενική συνέλευση στον Έρασμο

Την Τακτική ετήσια Γενική Συνέλευσή του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», παρουσία του ΔΣ και δεκάδων μελών το απόγευμα της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου2020 στον ημιώροφο του Εστιατορίου Παπαγάλος στη Βέροια.

Η Διοικητική Διευθύντρια του Συλλόγου Παρασκευή Γούλα συνόψισε το 13ετές έργο του Συλλόγου από την ίδρυσή του έως σήμερα, αναφερόμενη στην ουσιαστική κοινωνική ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού … «αναχώματος» τοπικών πρωτοβουλιών και δράσεων απέναντι στο διαχρονικό πρόβλημα της βίας και κακοποίησης των γυναικών, ως γενεσιουργό αφορμή της σύστασης Συλλόγου από μια ομάδα εθελοντριών κατά το 2007. Μίλησε ακολούθως για τη δεύτερη φάση, με τη δημιουργία του Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας, με την αρωγή του Δήμου Βέροιας και κατέληξε στην 3η φάση της πορείας του, με την ένταξη του Συλλόγου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μέσω του Δήμου,  που καρποφόρησε, μέσα από την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, τη στέγαση δεύτερης δομής με τη λειτουργία γραφείων, την αρτιότερη οργάνωση γραμματειακής υποστήριξης, επικοινωνίας και παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης στους ωφελούμενους (εσωτερικά και εξωτερικά περιστατικά της δομής), καθώς και τη διενέργεια δράσεων δικτύωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης από την επιστημονική ομάδα εργαζομένων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα θέματα ημερησίας διάταξης, και με παράλληλη προβολή οργανωμένης παρουσίασης διαφανειών από την Κοινωνική Λειτουργό Ολυμπία Λαζαρίδου,  η Πρόεδρος του ΔΣ του «Έρασμου» Γεωργία Φωστηροπούλου προχώρησε στον απολογισμό  οικονομικής διαχείρισης του Συλλόγου έτους 2019, με αναλυτικά στοιχεία και αριθμούς, αναφερόμενη διεξοδικά στις δράσεις, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κοινωνικής αναφοράς και συνδιοργανώσεις του Συλλόγου με ομόλογους φορείς, αρχές και υπηρεσίες. Συνεχίζοντας, με αφορμή τον απολογισμό κρατικής επιχορήγησης, έκανε και φέτος ειδική μνεία στη σπουδαιότητα της πρόσληψης 5 εργαζομένων μέσω του ΕΣΠΑ (Διοικ. Διευθύντρια, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Φροντίστρια, υπ. Γενικών Καθηκόντων), για την πλέον εύρυθμη λειτουργία της δομής, τόσο εντός του ξενώνα, όσο και στη δυναμικότερη εξωστρεφή παρουσία του Συλλόγου με τη διενέργεια Βιωματικών Εργαστηρίων για ενήλικες, παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους, τις Σχολές Γονέων και την επέκταση όλων αυτών σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια, μέσα σε μόνο λίγους μήνες, με σημαντική αποδοχή συμμετοχών.
Τέλος η κ. Φωστηροπούλου ανακοίνωσε τον Προϋπολογισμό δράσεων του 2020, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα και ο Πέτρος Οικονόμου, Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ανέγνωσε τη σχετική έκθεση.