Χιονιάς θα πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής

xioni veria

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ξανά ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και θυελλώδεις άνεμοι που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από 2-10 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ από το βράδυ αναμένεται σημαντική πτώση. Οι άνεμοι 3 με 4 και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.