Θα λειτουργήσει και τη νέα σχολική χρονιά το Γυμνάσιο Πλατέος

tsavdaridis dermentzo

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Γυμνασίου Πλατέος και το νέο σχολικό έτος (2014-2015) υπέγραψε σε σχετική απόφαση του ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν μαζί του στο γραφείο του, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης την Πέμπτη 3 Ιουλίου.

Όπως είναι γνωστό, κάθε έτος ήδη από το 2011 έβγαινε συγκεκριμένη απόφαση που ανέστελλε την απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Πλατέος, η οποία και είχε υπογραφεί από την τότε Υφυπουργό κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Βουλευτής Ημαθίας και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ζήτησαν επιπροσθέτως να ανακληθεί οριστικά αυτή η απόφαση της κας Χριστοφιλοπούλου, αίτημα το οποίο ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει εν ευθέτω χρόνο σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Τσαβδαρίδης μετά τη θετική έκβαση του σημαντικού αυτού ζητήματος, δήλωσε τα εξής: «Ένα φλέγον ζήτημα για το Δήμο της Αλεξάνδρειας είχε αίσιο τέλος, επʼ ωφελεία της μαθητιώσας νεολαίας της ευρύτερης περιοχής, των οικογενειών των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αντιλαμβανόμενος την αγωνία που εξέφραζαν αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Πλατέος, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης αλλά και διάφοροι τοπικοί φορείς, με τους οποίους είχαμε κατʼ επανάληψη συνεργασία στο Γραφείο μου, κάναμε διαρκείς προσπάθειες από κοινού, προκειμένου να αποφύγουμε κάθε ενδεχόμενο μη λειτουργίας του Γυμνασίου και συνεπαγόμενης ταλαιπωρίας των μαθητών του.

Οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας, αλλά και η ευαισθησία του νέου αρμόδιου Υφυπουργού κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.