Μαθήματα πρώτων βοηθειών και κοπή βασιλόπιτας στην Περιβαλλοντική Ομάδα του 5ου ΓΕΛ Βέροιας

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες-μέλη των Περιβαλλοντικών Ομάδων του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Χρωμάτων.

Με μεγάλη προσοχή και αφοσίωση και συμμετέχοντας σε όλες τις προσκλήσεις του εκπαιδευτή Παναγιώτη Τσιμόπουλου, ειδικότητας Νοσηλευτικής ΠΕ18.10 και Υπεύθυνου του ΚΕ.ΣΥ.Π Λαγκαδά, οι μαθητές πήραν μέρος στις βιωματικές ασκήσεις, πληροφορήθηκαν τον τρόπο που πρέπει να ενεργούν σε δύσκολες καταστάσεις τραυματισμών και κατανόησαν την αξία της σωστής πρώτης αντίδρασης.

Σε όλη τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές επέδειξαν εξαιρετική ωριμότητα και σοβαρότητα, συχνά διέκοπταν τον εισηγητή για να εκφράσουν απορίες προκειμένου να είναι έτοιμοι σε δύσκολες στιγμές. Παράλληλα έδειχναν να το διασκεδάζουν αφού η βιωματικότητα και η συμμετοχή τους ως πιθανά θύματα προκαλούσε άπειρο γέλιο.

Μετά το μάθημα πρώτων βοηθειών, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες του σχολείου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Οι 62 μαθητές που ήταν παρόντες πήραν το κομμάτι τους και με μεγάλη αγωνία έψαξαν το τυχερό φλουρί. Τελικά ο τυχερός της ομάδας ήταν ο Λαζαρόπουλος Θανάσης που πήρε το δώρο του από τα χέρια της κ. Καραγιάννη.