Λαζαρίδης: "Η συμβολή του δήμου στην κατασκευή σχολείου στα Γιοτζαλίκια ήταν 99,99%"

Ερώτημα για το ποιοι είχαν συμβολή στην κατασκευή του Σχολείου στα Γιοτζαλίκια, με αφορμή την αντίδραση με συνέντευξη και αναρτήσεις στο διαδίκτυο της πρώην αντινομάρχη Μαρίας Αλδάκου έθεσε στην διοίκηση του δήμου ο σύμβουλος Γιάννης Παπαγιάννης.

Απαντώντας οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, Γιώργος Σοφιανίδης και τεχνικών Άρης Λαζαρίδης σημείωσαν: 

"Η ιστορία ξεκίνησε το 2008, προτάθηκε το έργο από τη Νομαρχία και μετά το 2010 το ανέλαβε ο δήμος, το έβαλε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και το υλοποίησε. Κάποια στιγμή το καλοκαίρι έγινε μια διοικητική πράξη, δόθηκαν τα κλειδιά. Ήταν διοικητική πράξη. Πρόσφατα έγινε ο αγιασμός, άλλο αυτό άλλο τα εγκαίνια. Τα εγκαίνια θα γίνουν αργότερα. Ο δήμος δεν ελαφρύνθηκε από την κατασκευή του σχολείου. Τα λεφτά για τα ενοίκια ερχόταν κι έρχονται από την κεντρική διοίκηση" είπε ο κ. Σοφιανίδης.

Το θέμα είναι ποιος θα βρει ένα πρόγραμμα, ποιος θα κάνει μια μελέτη, ποιος θα βαθμολογηθεί για τον φάκελό του και ποιος υλοποιεί το έργο. Από προτάσεις και χωροθετήσεις…Η Νομαρχία πολεμούσε δεκαετίες να κάνει διοικητήριο, με μελέτες σχεδόν έτοιμες αλλά δεν έκανε. Το θέμα είναι ποιος κάνει το έργο. Η Νομαρχία έκανε μια απλή χωροθέτηση, δεν έκανε μελέτη του έργου. Η συμβολή του δήμου στην κατασκευή του έργου είναι 99,99%" απάντησε ο κ. Λαζαρίδης.

'Τιμώ την κ. Αλδάκου και θα κληθεί γι αυτό που προσπάθησε να κάνει. Θα κληθεί για την πρόθεσή της να κάνει το έργο" συμπλήρωσε ο δήμαρχος λέγοντας ότι στις 15 Οκτωβρίου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν τα εγκαίνια.