Νάουσα: Αγαπώ την πόλη μου γι αυτό ανακυκλώνω

anakiklono

Σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19. 30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του πολυχώρου ΒΕΤΛΑΝΣ το ΚΠΕ Νάουσας θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό υλικό που στηρίζει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ».

Οι στόχοι του προγράμματος θα παρουσιαστούν από την Υπεύθυνη του ΚΠΕ κα. Στυλιανού Λιάνας και τους συνεργάτες της μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση της εμπειρίας της εκπαιδευτικού από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, Σίνα Ευγενίας, η οποία μαζί με τους μαθητές της «έτρεξαν» σχέδιο εργασίας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα την «Ανακύκλωση» και επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Νάουσας για να υλοποιήσουν το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Ο γραφίστας και συνεργάτης του ΚΠΕ Νάουσας Θωμαΐδης Άκις θα περιγράψει την εμπειρία στησίματος του εκπαιδευτικού υλικού ως επαγγελματίας αλλά ως ενεργός και ευαισθητοποιημένος πολίτης σε ζητήματα ανακύκλωσης .

Τέλος ο επιχειρηματίας στο χώρο της ανακύκλωσης αυτοκινήτων κ. Μπακαλιός Αναστάσιος, θα αναφερθεί στη διαδικασία ανακύκλωσης οχημάτων καθώς διαθέτει μονάδα διάλυσης και ανακύκλωσης οχημάτων, αλλά και στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών και μαθητών αφού συνεργάζεται με το ΚΠΕ Νάουσας και δέχεται στο χώρο της εταιρείας του τα σχολεία που υλοποιούν το πρόγραμμα «Αγαπώ την πόλη μου γι' αυτό και ανακυκλώνω».

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού και του προγράμματος ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης ενδιαφέρει όχι μόνο τους ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και τους πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις ορθές πρακτικές ανακύκλωσης απορριμμάτων.