Διήμερο σεμινάριο για το νερό πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Υλοποιήθηκε το διήμερο σεμινάριο για το νερό στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας με εισηγήσεις και εργαστήρια που αφορούσαν την αειφορική διαχείριση του νερού.

Συμμετείχαν 60 εκπαιδευτικοί από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενημερώθηκαν για τους δρόμους του νερού από καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κα Πλακίτση Κατερίνα, Αθηνά-Χριστίνα Κορνελάκη, Ευαγγελία Ασλανίδου, Νίκο Κόλιο και Ευτυχία Νάννη με εισηγήσεις, εργαστήρια και πειράματα σε σχέση με το νερό.

kpe nero1

Ακολούθησαν εργαστήρια, που σκοπό είχαν την απόκτηση της γνώσης βιωματικά με εργαλείο το παιχνίδι, από τις Υπεύθυνες των Σχ. Δραστηριοτήτων του νομού Πέλλας Ελισάβετ Φράγγου, και του Ν. Ημαθίας Έφη Αντωνιάδου και την Αναπληρώτρια Υπ. του ΚΠΕ Νάουσας Μπούζδη Αλεξάνδρα.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το εκπ/κο περιβαλλ. πρόγραμμα του ΚΠΕ στο μονοπάτι του Αγίου Νικολάου για να γνωρίσουν το πως υλοποιείται ένα ανάλογο πρόγραμμα από τα μέλη της Π.Ο του Μπεκιάρη Γιώργο και Νίκο Λιλιόπουλο. Ο Κος Σπύρος Βλάχος μηχανολόγος συνεργάτης του Δήμου Νάουσας τους ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου σε θέματα εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

kpe book

ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

Δίκταμο, ταραξάκο, φασκόμηλο, κάπαρη, τσάι του βουνού, ματσουράνα, χαρούπι, δυόσμος ρίγανη χαμομήλι,μέντα είναι λίγα απο τα πολύ σημαντικά βότανα που φύονται στην ευλογημένη Ελληνική γη. Παρουσιάστηκαν στο βιβλίο «Με νου... Αρωματόκηπος και ευεξία. Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των βοτάνων» που σε συνεργασία με το ΚΠΕ Νάουσας παρουσίασαν την Παρασκευή 16/12 στον πολυχώρο της Βέτλανς, οι συγγραφείς Νίκος Κρίγκας (τμήμα βιολογίας ΑΠΘ), Διαμάντω Λάζαρη (τμήμα φαρμακευτικής ΑΠΘ) και η Ελένη Μαλούπα (Τακτική ερευνήτρια στο ινστιτούτο γενετικής βελτίωσης και φυτογενετικών πόρων. Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα.).

Μια ξεχωριστή έκδοση με πολλά μυστικά που μας μυούν στις ευεργεσίες των βοτάνων στον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο σαν ροφήματα όσο και στην μαγειρική. Με προτάσεις για καινούργιες γεύσεις και αρώματα για νέους γαστρονομικούς ορίζοντες. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ζεστά ευεργετικά αρωματικά ροφήματα βοτάνων απο την εταιρεία Aromat eaca.