Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ στην Γερμανία

Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας ταξίδεψαν στο Ίνταρ-Όμπερστάιν της Γερμανίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους+ Σύμπραξη Σχολείων με τίτλο: «Innovative Schools and Creative Approaches» «Καινοτόμα Σχολεία και Δημιουργικές Μέθοδοι» με διάρκεια δυο χρόνων 2016-2018.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος από την Τουρκία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Λετονία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα κατά την οποία αποφασίστηκαν οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε χώρα, οι ημερομηνίες των επόμενων συναντήσεων και τέλος επιλέχθηκε το λογότυπο του προγράμματος.

Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γερμανίας και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα του σχολείου.

"Επισκεφτήκαμε ακόμη το μοναδικό σε ποικιλία Μουσείο των πολύτιμων λίθων «Edelsteinmuseum», το ορυχείο πολύτιμων λίθων της περιοχής «Kupferbergwek Fischbach» και περιηγηθήκαμε στην γραφική πόλη Ίνταρ-Όμπερστάιν που έχει ως ορόσημο την λαξευτή στον βράχο εκκλησία «Felsenkirche».

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούμε την όμορφη πόλη της Φρανκφούρτης, όπου χτυπάει η καρδιά του ευρώ, με την μεγαλοπρεπή Χριστουγεννιάτικη αγορά της, τους ουρανοξύστες της, τα πολλά και ενδιαφέροντα μουσεία της όπως το σπίτι του Γκαίτε και την γκαλερί έργων τέχνης Στάντελ « Stadelmuseum», καθώς επίσης και το εντυπωσιακό ποτάμι που την διαρρέει, τον Μάιν.

Μια άλλη πόλη που μας εντυπωσίασε είναι η Τρίερ, η παλαιότερη πόλη της Γερμανίας, με την Ρωμαϊκή Πύλη « Porta Nigra», τα Ρωμαϊκά λουτρά, την Βυζαντινή εκκλησία Basilica της εποχής του Μεγάλου Κωνσταντίνου ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη ως αυτοκράτορας και το σπίτι του Μαρξ που τώρα λειτουργεί ως Μουσείο.

Σειρά έχει η συνάντηση των εταίρων στην Σμύρνη που έχει ως θέμα την διδασκαλία των Αγγλικών και τα χαρακτηριστικά της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη που σκοπό έχουν να εμφυσήσουν στους μαθητές τις Ευρωπαϊκές αξίες όπως το σεβασμό στην διαφορετικότητα και στους άλλους πολιτισμούς και θρησκείες. Ένας επιπλέον σημαντικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση των γυναικών προσφύγων στην κοινωνία μας που θα επιτευχθεί με την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και χειροτεχνιών που θα τις βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα και στις δυσκολίες που τους προκαλεί η διαμονή τους στην χώρα μας" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.